Güç tuşuna basınca bilgisayar çalışmıyor

• Konuyu başlatan Cod
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 703

Cod

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Yaklaşık olarak 1 gün önce bilgisayarım sorunsuz çalışıyordu. Ama bugün kasanın Power tuşuna basıyorum ama kasa çalışmıyor. Sorunun güç kaynağı ile olduğunu biliyorum. Güç kaynağı bozulmuş olabilir. Ama bunu güç kaynağını değiştirmeden bu sorunu nasıl çözerim? Bunun başka bir nedeni varsa yardım ederseniz çok sevinirim.

PSU: 250W.

Belki statik elektrikten dolayı olabilir. Bilgisayara giden güç kablosunu çıkartın ve açılış düğmesine basılı tutun birkaç saniye. Güç kaynağıyla alakalı olduğu kesinse onu değiştirmeniz şart tabii.

Merhaba. Yaklaşık olarak 1 gün önce bilgisayarım sorunsuz çalışıyordu. Ama bugün kasanın Power tuşuna basıyorum ama kasa çalışmıyor. Sorunun güç kaynağı ile olduğunu biliyorum. Güç kaynağı bozulmuş olabilir. Ama bunu güç kaynağını değiştirmeden bu sorunu nasıl çözerim? Bunun başka bir nedeni varsa yardım ederseniz çok sevinirim.

PSU: 250W.
Bendede aynı sorun var kısa devre yapıyor bir parca ama ne bulamadı. Sen nasıl anladin

Kasaya bağladığın cihazların ışıkları yanıyor mu yani güç veriyor mu anakarta PSU yanıyorsa bastığında tepki vermiyorsa belki anakarttaki Power soketi çıkmıştır onu kontrol et Power button diye geçer.

Hocam anakarttaki Power soketini nereden bulabilirim?

İnce soket şeklinde olur

A58FEF91-0EB8-401A-BEA3-C8BA7485874E.jpeg

Technopat Haberler

Geri
Yukarı