Çözüldü Güç tuşuna basıyorum ama bilgisayar açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lazko

Femtopat
PC'yi alalı 2 hafta oldu. Bugün PC'ye girdim. Güç tuşuna 4-5 kez bastım ama açılmadı. Sonradan açıldı. Acaba anakartta veya başka bir parçada sorun var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam şimdi açılıyor.acaba önemli bir sıkıntısı varmıdır?sizce garantiye gönder melimiyim?

Hayır hocam garantiye göndermenize gerek yok kanımca. :)
Size aşağıda bahsettiğim yöntemi yapın bir de statik elektirik olmuş olabilir. Hepimizin başına gelebilir ve geldi de... :)

- Üstadım, öncelikle sistemi sağlıklı biçimde kapatınız,
- Akabinde power anahtarını kapatın,
- Ne olur ne olmaz her şey tam olsun diye powerdan çıkan kabloyu prizden çıkarın veya direkt power'a giren kabloyu çıkarın,
- kablolar çıkmışken hiç elektirik gelmiyorken bilgisayarı açma tuşuna basın. Bu güç tuşuna basma işlemini 5 6 kere yapın ve daha sonra kabloları takıp, anahtarı açıp sisteminizi kullanmaya başlayın. :)

Keyfini sürün! :) ✋🏼

Saygılarımla. 🌹
Düğmeden gelen jumper kablosunu kontrol edin,
Anakart üzerinde düğme varsa ondan açmayı deneyin anında açılacak mı? Yoksa tornavida ile kısa devre yapıp deneyin anında açılıyorsa düğmede sorun olabilir hocam. 🥶
Hocam şimdi açılıyor.acaba önemli bir sıkıntısı varmıdır?sizce garantiye gönder melimiyim?

Size aşağıda bahsettiğim yöntemi yapın bir de statik elektirik olmuş olabilir. Hepimizin başına gelebilir ve geldi de... :)

- Ne olur ne olmaz her şey tam olsun diye powerdan çıkan kabloyu prizden çıkarın veya direkt power'a giren kabloyu çıkarın,
- kablolar çıkmışken hiç elektirik gelmiyorken bilgisayarı açma tuşuna basın. Bu güç tuşuna basma işlemini 5 6 kere yapın ve daha sonra kabloları takıp, anahtarı açıp sisteminizi kullanmaya başlayın. :)

Saygılarımla. 🌹

Çözüm

Saygılarımla. 🌹
Çok teşekkür ederim hocam☺️☺️

Size aşağıda bahsettiğim yöntemi yapın bir de statik elektrik olmuş olabilir. Hepimizin başına gelebilir ve geldi de... :)

• Üstadım, öncelikle sistemi sağlıklı biçimde kapatınız,
  • Akabinde Power anahtarını kapatın,
  • Ne olur ne olmaz her şey tam olsun diye Power'dan çıkan kabloyu prizden çıkarın veya direkt Power'a giren kabloyu çıkarın,
  • Kablolar çıkmışken hiç elektrik gelmiyorken bilgisayarı açma tuşuna basın. Bu güç tuşuna basma işlemini 5 6 kere yapın ve daha sonra kabloları takıp, anahtarı açıp sisteminizi kullanmaya başlayın. :)

Saygılarımla. 🌹

Merhaba iyi günler konuyu tekrardan hortlatıyorum kusura bakmayın. Aynı şekilde bilgisayarımı açtım. Topraklama yapıyoruz anladığım kadarıyla. Fakat bunu ben anladığım için yapabiliyorum ama okuldaki diğer öğretmenlerim pek anlamadığı için beceremiyor. Sorun tam olarak nerede olmuş oluyor? Hangi parçayı sizce değiştirmeliyim? Neyi kontrol etmeliyim? PSU mu jumper mı yoksa anakart mı ona göre parça temin edip kullanımını sağlayacağız.

Size aşağıda bahsettiğim yöntemi yapın bir de statik elektrik olmuş olabilir. Hepimizin başına gelebilir ve geldi de... :)

• Üstadım, öncelikle sistemi sağlıklı biçimde kapatınız,
  • Akabinde Power anahtarını kapatın,
  • Ne olur ne olmaz her şey tam olsun diye Power'dan çıkan kabloyu prizden çıkarın veya direkt Power'a giren kabloyu çıkarın,
  • Kablolar çıkmışken hiç elektrik gelmiyorken bilgisayarı açma tuşuna basın. Bu güç tuşuna basma işlemini 5 6 kere yapın ve daha sonra kabloları takıp, anahtarı açıp sisteminizi kullanmaya başlayın. :)

Saygılarımla. 🌹

Hocam teşekkür etmek için geldim. Dediğiniz gibi yaptım ve düzeldi gerçekten. Çok sağ olun. Bu durumun bilimsel açıklaması nedir acaba? :)

Hocam teşekkür etmek için geldim. Dediğiniz gibi yaptım ve düzeldi gerçekten. Çok sağ olun. Bu durumun bilimsel açıklaması nedir acaba? :)
Sistemde biriken statik elektrik sistemin çalışmasını engelliyor. Güç tuşuna birkaç kere basarak atabiliyorsunuz böylelikle sistem tekrar sağlıklı bir şekilde çalışabiliyor.

Merhaba aynı sorun bilgisayarımı ilk aldığımda bende de vardı 2023 yılında aralık ayında. Fakat bu konuyu görmedim bu yüzden düzeltemedim. Sorun normalde 5-6 kere basınca açılması iken artık 10-15 kere falan sürekli hızlı hızlı basmam gerekiyor açılması için. Çözümü denedim fakat sorun gene aynı. Elektrik yokken 20-30 kere falan bastım ama gene düzelmedi. Ne yapmalıyım?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00