Güçlü olan ülke

NASPT (Hitler).
German emperia (Otto Von Bismarck).
Ottoman emperia (Kanuni Sultan Süleyman).

Hangisi dönemine göre en güçlü ülke?
Üçünden de kısaca bahsedecek olursak...

Nazi Almanyası (1933-1945), 6 yıl içerisinde Avrupa'nın içinden geçmiş, tek başına Birleşik Krallık, Fransa Sömürge İmparatorluğu, ile savaşmış daha sonrasında Sovyetler Birliği'ne savaş ilan etmiş Moskovaya kadar dayanmış Japonlar'ın ABD ye saldırması sonrası ABD de savaşa katıldı. Ruslar, Almanları Moskova'dan Berline kadar itti, ABD, Birleşik Krallık ve Fransa ise Normandiya çıkarması ile Nazileri batıdan sıkıştırdı ve Almanya 45 yıl boyunca en kötü yıllarını yaşadı

Alman İmparatorluğu (1871-1918), Prusyalılar, Otto Von Bismarck'ın önderliğinde Ruslar'la saldırmazlık paktı imzalayıp kendini güvene aldı. Avusturya-Macaristan'ın desteği ile Fransa'yı yenip daha sonrasındada Avusturya-Macaristan'ı yenip Alman İmparatorluğu'nu kurdu. Daha sonrasıda sanayi'de büyük gelişim gösteren Almanya 1.Dünya Savaşını sömürge isteğinden dolayı Franz Ferdinand'ın ölümünü bahane ederek başlattı ve sonunda ise kaybetti büyük yaptırımlara uğradı ve yıkıldı.

Osmanlı İmparatorluğu (1299-1922) 623 yıl boyunca yaşamış 400 yıl boyunca 3 kıtaya ve birçok millete hükmetmiş bir İmparatorluk. Osman Bey tarafından kuruldu. Anadolu ve Avrupada ilerlediler 1402 Timur'a karşı Ankara muharebesi'ni kaybederek fetret devrine girdiler. 1453 de İstanbul'u fethedip 2000 yıllık Romayı yıktılar ve yeni çağ açtılar. Daha sonrasından Kırım, Trabzon, Suriye, Irak, Mısır, Hicaz, Libya, Tunus, Cezayir, Kafkasya, Boğdan, Macaristan, Romanya, Kıbrıs, Balkanlardaki Slav toprakları'nı fethedip Avusturya başkenti Viyana' ya kadar dayandılar. Daha sonrasında ekonomik sorunlar, isyanlar ve kötü yönetimden dolayı zayıfladılar ve yıkıldılar


Kim daha güçlü sen seç
 
Şimdi şöyle söyleyeyim hepsi dönemine göre güçlü fakat naziler dönemin ilerisindeydi teknoloji olarak yani askeri veya ekonomik üstünlük ile kıyaslanamayacak bir şey bu nedenle naziler diyorum. Yani inanılması ürpertici fakat bir gerçek tıpta dünyanın bu kadar ilerlemesi Hitler'in açık açık yapılan ve kameraya çekilen yahudiler üzerinde ki ameliyatlar(bazıları açık)sayesinde. Hatta Hitler teknolojik gelişmelerin bilinmemesi için kamyonlar ile taşınmış yüzerce patent ve belgeyi yaktırttı. Diyeceksiniz e bu Hitler madem bu kadar güçlüydü neden yenildi. 3 sebebi var.
1hırs
2 teknoloji
3acımasızlık
Birinci sebepte sürekli farklı cepeler açan ve savaşan bir Almanya var ve bu nedenle sonunda ordu yoruldu ve bu savaşı kaybetme de büyük rol oynadı.
2.sebep çoğu kişi bilmez fakat evet teknoloji İngiliz'lerin bulduğu radar sistemi savaşın seyrini değiştirdi. Artık Almanya'nın hava üstünlüğü kalmadı İngiltere gelen uçakları tespit edip uçak savarlar ile vuruyordu.
3.sebep acımasızlık Hitler çok acımasızdı. Askerlerine karşı da aynı hatta askerlerin yorulmadan 3 gün yol yürüyebildiği tam hatırlamıyorum ama uyuşturucu bazlı bağımlılık yapan kalp hastalıklarına kısa sürede yol açan bir ilaç veriliyordu. Bu ilaçtan orduda ölen sayısı da bir hayli fazla kalp krizleri kaynaklı ayrıca ordunun pisikolojisi de yenilme de büyük rol oynadı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı