Güçlü sıvı soğutma için 280mm vs 360mm

Hala hava soğutucu kullanıyorum hocam ağır yük altında fazla kullanmadığım içşn sorun olmadı şimdilik ama kasama uygun sıvı soğutucu bulursam geçeceğim tabi ki. Şimdilik 7700x ile ID Cooling 214 XT kullanıyorum. BIOS tan curve ile undervolt yaptım. 80-85 derece civarına da limit koydum. Cinebench'te ortalamanın bir tık altı puan alıyorum.
Hocam peki gerçekten 360mm'lik bir sıvı soğutma 280'den daha mı sesli? Harici olarak sizce 1k TL fazla verip 360 almaya değer mi? İnsanlar ileriye dönük olsun diye 360'a yöneliyor ama hangi amaçla, nedenle ileriye dönük diyorlar onu anlıyamadım. Sizce değer mi?

Hocam peki gerçekten 360mm'lik bir sıvı soğutma 280'den daha mı sesli? Harici olarak sizce 1k TL fazla verip 360 almaya değer mi? İnsanlar ileriye dönük olsun diye 360'a yöneliyor ama hangi amaçla, nedenle ileriye dönük diyorlar onu anlıyamadım. Sizce değer mi?
Çok bir tecrübem yok hocam açıkçası ben de araştırıyorum. Ufak fanlar daha tiz daha rahatsız edici ses çıkarır diye düşünmüştüm. Kasa fanlarını da 120 den 140'a değiştirdim ama ses seviyesi olarak kayda değer çok bir fark olmadı gibi geliyor.

Şu fanlardan aldım iyi kabul ediliyor ama çok da sessiz gelmedi bana:

140'lık kule tipi soğutucuları araştırdım ama hiç ucuzlamadılar:

Sıvı soğutucunun çok da sessiz olmayacağını düşündüğüm için 140'lık hava soğutucu da bulamadığım için şimdilik Pearless Assassin, Phantom Spirit gibi çift kule soğutucuları araştırıyorum. 7700X için sıvı soğutucu yerine kullanılabilir gibi geliyor.

Son düzenleme:
Aslında sese bu kadar takılmamak gerek. Sonuçta soğutucu ve kasa içindeki fanlar haricinse ses çıkaran aletler de var. Ekran kartı gibi. Bütün parçaları sessiz alsak bir tanesi ses çıkarsa bir anlamı kalmayacak.

Hava soğutmaya sıvı soğutma parası vermek bana mantıklı gelmiyor ya. Biraz daha koyar ileriye dönük bir şey alırım daha iyi. Senin sistem am5 galiba. Bence hafa soğutmaya yönelme. Nasılsa işlemxin idare edecek derecelerde. 80-85'lerde biraz takılsan bir şey olmaz. Ileride de aklına yatan bir sıvı soğutmaya geçersin daha sağlıklı olur. Bu arada 280mm ile 360 arasındaki fark için konu açıcam. Açarsam sana da atarım. Birbirimizi bilgilendirmiş oluruz.

Aslında sese bu kadar takılmamak gerek. Sonuçta soğutucu ve kasa içindeki fanlar haricinse ses çıkaran aletler de var. Ekran kartı gibi. Bütün parçaları sessiz alsak bir tanesi ses çıkarsa bir anlamı kalmayacak.

Hava soğutmaya sıvı soğutma parası vermek bana mantıklı gelmiyor ya. Biraz daha koyar ileriye dönük bir şey alırım daha iyi. Senin sistem am5 galiba. Bence hafa soğutmaya yönelme. Nasılsa işlemxin idare edecek derecelerde. 80-85'lerde biraz takılsan bir şey olmaz. Ileride de aklına yatan bir sıvı soğutmaya geçersin daha sağlıklı olur. Bu arada 280mm ile 360 arasındaki fark için konu açıcam. Açarsam sana da atarım. Birbirimizi bilgilendirmiş oluruz.
Evet hocam en mantıklısı o gibi. Şimdilik 214xt ile bir sorun yaşamıyorum ama daha iyi bir sıvı soğutma bulursam çok daha iyi olur gibi. Konuya etiketlerseniz iyi olur takip ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı