Gümrükte kalan ürüne ne olur?

Noirr

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ben 7 Aralık'ta Hitsujigoods.com diye bir siteden tişort ve 3 tane sticker sipariş etmiştim. Fiyatı 30 Euro'yu aşıyordu fakat sadece gümrükte vergi ödemem gerekir düşünüp siparişi vermiştim. Şimdi ürün gümrükte kaldı fakat gittiğim gümrük memuru benim bir beyannameye ihtiyacım olduğunu ve onun 10.000 lira gibi bir fiyat olduğunu, üstüne sipariş tutarından %60 değil %80-90 gibi bir vergi alınacağını söyledi. Bana bununla uğraşmak yerine direkt iade etmemi önerdi. Ben bu beyanname, vekalet vs. olaylarını ne kadara halledebilirim? Veya kendim uğraşarak bu işi müşavirsiz halledebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Belli bir fiyatı yok. Hepsinin kendi fiyatlandırması var. Ürünü boşverin gitsin bence, değmez. 27€ üstü ürün siparişi vermeyin.
Sorun şu ki, ürün 80.50USD ve iade ücretini sadece ürün geri teslim alındıktan sonra yapıyorlar. Aynı zamanda ürünü gönderen satıcı bağımsız yanı bir firma değil o yüzden bu uzun sürebilir. Ve bir de tahmini olarak kargo ücreti iadeye dahil olmadığı için her şey yolunda gitse bile 35.52USD boşa gidecek. Bu kadar şeyle uğraşmak yerine müşavirle uğraşmak daha mı mantıklı diye sorguluyorum.

Pahalı hobiyi bize layık kılmıyor herhalde devlet :D. Ben zaten Armut'a hizmet talebi koydum, bir de yarın sabahtan birkaç tane müşavir ararım. O ürünün içinde satıcıdan ekstra hediye vs. de var hiç iade etmek istemiyorum. Bakalım Türkiye bürokrasisi beni ne kadar hızlı bıktıracak.

Aslında bu beyanname kesinlike gerekiyor mu? Ürünlerin GTİP detayları falan elimde, aynı zamanda fatura, kredi kartı ekstreleri falan da var. Bunlar üzerinden vergi hesaplanamaz mı, neden illa beyanname gerek?

Düzenleme: Biraz daha araştırdıktan sonra beyanın zorunlu olduğunu öğrendim, bu beyanı kargo şirketlerinin ayarlayabileceğini de öğrendim. USPS bu firmalardan biri midir?

Son düzenleme:
Aslında bu beyanname kesinlike gerekiyor mu? Ürünlerin GTİP detayları falan elimde, aynı zamanda fatura, kredi kartı ekstreleri falan da var. Bunlar üzerinden vergi hesaplanamaz mı, neden illa beyanname gerek?

İlla gerekmesi, yurtdışı şahsi alımları (döviz çıkışını engelleme ve yurtiçi kodamanları üzmeme amaçlı olarak) zorlaştırarak azaltmak amacıyla mevzuatın değiştirilmesi yüzünden. Yeni mevzuatın tek amacı zaten işi zora koşmak ve alıcıyı caydırmak.

USPS bu işi yapar mı bilmiyorum ama Birleşik Devletler Posta Servisinin (USPS) sizin adınıza müşavirlik yapmasını nasıl sağlayacaksınız?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı