Gümrükteki 150 Euro limit için ne yapılmalı?

cokmerakli

Hectopat
Katılım
24 Temmuz 2018
Mesajlar
250
Çözümler
1
Arkadaşlar Amazon.com üzerinden ucuza 4 farklı sipariş verdim. Hepsini farklı olarak kargoya verdiler ve hepsinin fiyatı 150 dolardan daha ucuz ama toplamda 150 doları aşıyor. Şu anda 4 pakette gümrüğe takılmış. Aramex denen firma getiriyor. Aşağıya mesajı koyuyorum. Şu an ne yapmalıyım?

1 Mayıs yeni gümrük kanunu sebebiyle mal bedeli 150 EUR-1500 euro olan gönderiler gümrüğe tabii olmakta ve beyannameli islem yapılması gerekmektedir. Aşağıdaki gönderilerinizin toplam ürün bedeli 150 euro üzeri olduğu için gümrüğe tabii olmuştur bu işlemlerde, müşavirlik bedeli, ithalat ardiye varsa tareks başvuru ve onay ücreti gibi tutarlar oluşmaktadır. Onayınız dahilinde müşavirimizle kontrol sağlayıp işlem başlatabiliriz.

Ayrıca; gönderiniz tareks denetimine tabii tutulabilir tareks başvuru talep edilmektedir. Başvuru müşavirlerimiz tarafından yapılmakta fakat gönderi içerik bilgisi, test raporunu alıcıların sağlaması gerekmektedir. Örneğin tekstil ürünlerinde içerikte % kaç pamuk, ipek, kullanılan boyaların miktar ve kimyasal raporları gibi. Tareks başvuru TSE denetiminden ret aldığı takdirde tekrar başvuru yapılabilir fakat süreç baştan başlayacak ve ilgili tutarlar yeniden oluşacaktır.

Tareks başvuru ücreti sabit: 100 TL.

Tareks onay ücreti: İçeriğindeki ürün adetine göre değişkenlik göstermekedir. 1 adet ürün için 3000-4000 tldir.

Müşavirlik bedeli: 50 USD + KDV.

Ithalat ardiye: Günlük değişkenlik göstermektedir.

*Tareks: Gönderi içeriğinde bulunan ürünlerin laboratuar ortamında test edilmesi işlemi olup, test edilme aşamasında ürünler zarar görmektedir.

*Tareks denetimi için başvuru yapıldığında süreç başladığı takdirde iptal edilmesi mümkün değildir.

++ İşlem sağlamak istemiyorsanız göndericiniz ile görüşme sağlayıp ücret ve ürün iadesi talep edebilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı