Güncel hızlı ve güvenli tarayıcı önerisi

Hocam Waterfox var tavsiye ederim. Kullanmadıysanız deneyin.

PC ve Android telefonumda ben Firefox kullanıyorum hocam. Waterfox da kurulu. Bazen onu da kullandığım oluyor.

Waterfox gördüm ama ne kadar güvenilir emin değilim çünkü açık kaynaklı olsa da kullanıcı sayısı az durum böyle olunca da kaynak kodunu inceleyecek kişiler sınırlı oluyor. Gittiği yere kadar Firefox kullanmayı düşünüyorum.

Waterfox gördüm ama ne kadar güvenilir emin değilim çünkü açık kaynaklı olsa da kullanıcı sayısı az durum böyle olunca da kaynak kodunu inceleyecek kişiler sınırlı oluyor. Gittiği yere kadar Firefox kullanmayı düşünüyorum.
Google Play'de veri güvenliği bölümünde veri toplamadığı ve üçüncü şahıslarla paylaşılmadığı bilgisi var. Yani tamamen güvenli. Firefox'tan daha bile güvenli olduğunu düşünüyorum. Veri güvenliği bölümünde Firefox'un topladığı bildiriliyor.

Google Play'de veri güvenliği bölümünde veri toplamadığı ve üçüncü şahıslarla paylaşılmadığı bilgisi var. Yani tamamen güvenli. Firefox'tan daha bile güvenli olduğunu düşünüyorum. Veri güvenliği bölümünde Firefox'un topladığı bildiriliyor.
Şu veri toplama işi takıntı haline gelmiş. Topladığı veriler adınız soyadınız hobileriniz değil ki. Tarayıcının kullanım oranlarını ve çökme raporlarını topluyorlar. Kaç kişi aktif olarak kullanıyor, hangi ülkelerde, hangi cihazlarda, hangi tür internet bağlantısıyla ve yaşanan teknik arızaların raporları gibi şeyler. Firefox ürünlerinde reklam yok. O yüzden internet geçmişinizle işi yok.

Bilgisayarda (Linux ve Windows) FireFox telefonda (Android) Chrome kullanıyorum. Brave önerilmiş. Kendisini kullandım ama beğenmedim. Vivaldi önerilirse de kendisi çok karışık ve fazla özellik sunuyor. Bende minimalist olduğumdan tercih etmedim. Piyasadaki çoğu tarayıcı Chromium tabanlı olduğu için Chrome'un makyajlanıp yeniden piyasaya sürülmüş hali gibi hissettiriyordu (veri güvenliği olsa da) bana. Bilgisayarda bir süre FireFox denemenizi öneririm. Arayüz olarak falan da güzel ve çoğu eklenti de var. FireFox yavaş diye şikayet ediliyor ama ekstra güvenlik katmanları sebebi ile oluyor bu. Birkaç ayar yapınca Chrome'dan farksız hız sunuyor. Eklenti desteği de tatmin edici ve de Chrome'un yasakladığı (güvenlik açığı yaratanlar değil) eklentiler de bulunuyor. Telefonda FireFox hiç stabil gelmedi. Gelseydi orada da FireFox kullanırdım. Haricinde Yandex Browser'da güzel ama kendisi güvenlik konusunda şüphe yarattığından tavsiye etmem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı