Güncel Python öğrenmek için kanal önerisi

mhdd1212

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, yazılıma başlamak ve hobi amacıyla Python öğrenmeye karar verdim bu yüzden bana Türkçe, güncel ve tam bir şekilde Python öğretecek kaliteli kanal önerebilir misiniz?

YouTube için bilmiyorum ama Udemy isimli sitede ücretsiz yazılım dersleri var aralarında Python Türkçede vardı yanlış hatırlamıyorsam.

YouTube'a Python dersleri yaz. Tarihlerine bak ve yakın zamanda yayımlanmış videolara bak. BTK Akademi'de olabilir.

Onu denedim ancak YouTube'da çok fazla böyle içerik olduğu için seçemedim ve bu kurslarında çoğu yarım bir şekilde, kaliteli bir kanal bulmak istedim eğer kurslar sıkıntı çıkartmayacak kadar eski değilse onlarda olabilir.

Bu Playlisti izlemeni öneririm.
4 yıl önceki videolar diye izlemekten vazgeçme çünkü bu playlistte 3.7 versiyonu anlatılıyor şu anda ise Python 3.13 geliştirilme aşamasında fakat Basic temeller değişmediğinden temelini atmak için bu kanalı izleyebilirsin.
3.12 ile gelen self ve literalstring veri tipleri dışında çoğunlukla kullanıcı ile bir etkileşimi olmayan optimizasyon iyileştirmeleri yapılıyor bu yüzden büyük çaplı ve karmaşık işlemler gerektiren bir proje yapmadığın sürece aşırı güncel bir şeye ihtiyacın yok.

Onu denedim ancak YouTube'da çok fazla böyle içerik olduğu için seçemedim ve bu kurslarında çoğu yarım bir şekilde, kaliteli bir kanal bulmak istedim eğer kurslar sıkıntı çıkartmayacak kadar eski değilse onlarda olabilir.
Üniversitesine gitmedikten sonra zaten yazılım işi yarım yamalak oluyor.

Bu playlisti izlemeni öneririm.
4 yıl önceki videolar diye izlemekten vazgeçme çünkü bu playlistte 3.7 versiyonu anlatılıyor şu anda ise Python 3.13 geliştirilme aşamasında fakat Basic temeller değişmediğinden temelini atmak için bu kanalı izleyebilirsin.
3.12 ile gelen self ve literalstring veri tipleri dışında çoğunlukla kullanıcı ile bir etkileşimi olmayan optimizasyon iyileştirmeleri yapılıyor bu yüzden büyük çaplı ve karmaşık işlemler gerektiren bir proje yapmadığın sürece aşırı güncel bir şeye ihtiyacın yok.

Bu kursu önceden görmüştüm ancak eski diye bakmamıştım yeni gelen veri tiplerini bu kursu bitirdikten sonra da öğrenebilir miyiz peki?

Üniversitesine gitmedikten sonra zaten yazılım işi yarım yamalak oluyor.

Onun farkındayım amacım zaten büyük bir yazılımcı olmak falan değil yarımda olsa bir şeyler öğrenmek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı