- Makaleler
- 49
BTK Akademi ve 1 milyon istihdam aynı şey.Ücretsiz mi?
Not: Bunun için E-Devlet hesabı almalısın.
BTK Akademi ve 1 milyon istihdam aynı şey.Ücretsiz mi?
Evet.Ücretsiz mi?
Hocam müsaitsen nasıl üye olunur, nasıl kullanılır gibi şeyleri arkadaşa öğretir misin?
Gayet basit üye olmak. Normal bir şekilde E-mail, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile kayıt olduktan sonra eğer 18 yaş altıysanız anne veya babanızın e-devlet hesabı aracılığıyla bir feragatname kabul etmeniz gerekiyor. Ardından giriş yapıp istediğiniz kursu alabiliryorsunuz.Hocam müsaitsen nasıl üye olunur, nasıl kullanılır gibi şeyleri arkadaşa öğretir misin?
Ben de çift tırnak kullanıyorum sırf onun için özel bir tuş olduğundan. Eğer sıkıntı olsa söylerdi diye düşünüyorum. Örneğin Türkçe karakterler kullanmayı alışkanlık haline getirmeyin diyor çünkü Python'da bir sorun olmayacağını fakat diğer programlama dillerinde bunun sorun yaratacağını söylüyor hoca.Teşekkürler, tavsiye ettiğinden beridir python öğrenmeye başladım. Foruma girmediğim için mesajı görmemişim. Şu ana kadar her şey iyi gidiyor. @ItsAllGoodman @The Tribal Chief
Eki Görüntüle 860785
Eki Görüntüle 860786
Bu arada her şeyde çift tırnak kullanıyorum hiç tek tırnak kullanmadım. Hocamız ikisini de kullanabilirsiniz diyor fakat alışkanlık olup sürekli çift tırnak kullanmak ileride kod hatasına yol açabilir mi? Yani sadece tek tırnak kullanma zorunluluğu olan bir bölüm olacak mı? (Saçma bir soru olabilir, kusura bakmayın.)
Açabilir. Mesela;Teşekkürler, tavsiye ettiğinden beridir python öğrenmeye başladım. Foruma girmediğim için mesajı görmemişim. Şu ana kadar her şey iyi gidiyor. @ItsAllGoodman @The Tribal Chief
Eki Görüntüle 860785
Eki Görüntüle 860786
Bu arada her şeyde çift tırnak kullanıyorum hiç tek tırnak kullanmadım. Hocamız ikisini de kullanabilirsiniz diyor fakat alışkanlık olup sürekli çift tırnak kullanmak ileride kod hatasına yol açabilir mi? Yani sadece tek tırnak kullanma zorunluluğu olan bir bölüm olacak mı? (Saçma bir soru olabilir, kusura bakmayın.)
Türkçe karakterler kullanmayı alışkanlık haline getirmeyin diyor çünkü Python'da bir sorun olmayacağını fakat diğer programlama dillerinde bunun sorun yaratacağını söylüyor hoca.
Gösterilen başlık Türkçe değer içerebiliyor, aynı yaptığınız şekilde. Değişken Türkçe karakter alamazken String değer alabiliyor kısaca.Hocam diğer dillerde sadece kod içinde mi Türkçe karakter kısıtlaması var? Yani string kısmında Türkçe karakter yazmamız gereken kısımlar da mı İngilizce karakter olacak?
Örneğin;
musteriMaas = 5000
print("Maaş: ", musteriMaas)
Burada değer kısmına Türkçe karakter yazmıyorum fakat kullanıcıya gözükecek olan çıktıda "Maaş" olması gerekiyor bu yüzden print("Maaş: ") yerine de mi print("Maas: ") yazılması gerekiyor?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.