Güncel Python öğrenmek için kanal önerisi

Bu kursu önceden görmüştüm ancak eski diye bakmamıştım yeni gelen veri tiplerini bu kursu bitirdikten sonra da öğrenebilir miyiz peki?

Onun farkındayım amacım zaten büyük bir yazılımcı olmak falan değil yarımda olsa bir şeyler öğrenmek.

Bu veri türleri zaten önemli değil ve muhtemelen bir şirkette çalışmadığın sürece asla işin düşmeyecek ve ben 4 yıldır yazılım dilleri ile uğraşıyorum 2 adet TÜBİTAK Türkiye derecem var ama ben bile hangi veri türü tam olarak ne bilmiyorum o yüzden çok önemli değil. Algoritmik düşünmeyi ve programlamanın nasıl çalıştığını anladıktan sonra diğer dilleri öğrenmek de kolay olacak ihtiyacın olduğunda nasıl kullanacağını da 2 dakikalık bir Google aramasıyla bulabileceksin.

Google'a "Python istihza PDF" yaz. İlk başta çıkan PDF dosyasını indir. Ama eski bir eğitim. İşine yarar mı bilmem!

Mantığına yattı mı baktıysan?

Evet güzel bir şeye benziyor ancak ben videolardan gitmeyi düşünüyorum sıkıştığım veya anlamadığım yerlerde çok işime yarayabilir.
Site yazbel.com'du değil mi trojan yemiyelim.

Bu veri türleri zaten önemli değil ve muhtemelen bir şirkette çalışmadığın sürece asla işin düşmeyecek ve ben 4 yıldır yazılım dilleri ile uğraşıyorum 2 adet TÜBİTAK Türkiye derecem var ama ben bile hangi veri türü tam olarak ne bilmiyorum o yüzden çok önemli değil. Algoritmik düşünmeyi ve programlamanın nasıl çalıştığını anladıktan sonra diğer dilleri öğrenmek de kolay olmayacak ihtiyacın olduğunda nasıl kullanacağını da 2 dakikalık bir Google aramasıyla bulabileceksin.

Kolay olacak*

Bu veri türleri zaten önemli değil ve muhtemelen bir şirkette çalışmadığın sürece asla işin düşmeyecek ve ben 4 yıldır yazılım dilleri ile uğraşıyorum 2 adet TÜBİTAK Türkiye derecem var ama ben bile hangi veri türü tam olarak ne bilmiyorum o yüzden çok önemli değil. Algoritmik düşünmeyi ve programlamanın nasıl çalıştığını anladıktan sonra diğer dilleri öğrenmek de kolay olacak ihtiyacın olduğunda nasıl kullanacağını da 2 dakikalık bir Google aramasıyla bulabileceksin.

Teşekkür ederim o zaman bu kursa başlayabilirim.

Evet güzel bir şeye benziyor ancak ben videolardan gitmeyi düşünüyorum sıkıştığım veya anlamadığım yerlerde çok işime yarayabilir.
Site yazbel.com'du değil mi trojan yemiyelim.
Aslında sıkıştığın zaman ChatGPT kullanmak en iyisi. Scholar'dan makale okumayı unutma.

Bu playlisti izlemeni öneririm.
4 yıl önceki videolar diye izlemekten vazgeçme çünkü bu playlistte 3.7 versiyonu anlatılıyor şu anda ise Python 3.13 geliştirilme aşamasında fakat Basic temeller değişmediğinden temelini atmak için bu kanalı izleyebilirsin.
3.12 ile gelen self ve literalstring veri tipleri dışında çoğunlukla kullanıcı ile bir etkileşimi olmayan optimizasyon iyileştirmeleri yapılıyor bu yüzden büyük çaplı ve karmaşık işlemler gerektiren bir proje yapmadığın sürece aşırı güncel bir şeye ihtiyacın yok.

Rahatsız ettiysem özür dilerim size bir sorum olacaktı. Bu kursda Jupyter Notebook yerine Visual Studio Code kullanmak bana bir sıkıntı çıkartır mı acaba? Jupyter Notebook çok hoşuma gitmedi bende bu yüzden Visual Studio Code kullanmaya karar verdim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı