Ben HD8970M ve HD5650G için ayrı sürücüler kullandım. Bunun sebebi AMD A10-5750M için yayınlanan Windows 10 Crimson Edition 16.2.1 beta sürücüsü HD8970M'i tanıyamıyor.
Öncelikle konuda belirttiğim gibi bu sürücülerin çalıştığı son Windows 10 sürümü 1607. aşağıdaki araç ile bu sürümü indirebilirsiniz.
Not: Cihazınızdaki Windows keyinin çalışması için Windows 10 1607 Single Language imajını indirmelisiniz.
Windows ve Office ISO'larını kolay bir şekilde indirebileceğiniz araç. Windows 10'un kolay indirme aracının hataları ile uğraşmak istemeyenler için gayet kullanışlı bir yazılım. Windows imajlarına ulaşabileceğiniz gibi, Microsoft Office...
Windows kurulumu sonrası yapılandırma kısmında cihazınızı internete bağlamayın. İlk olarak yapmanız gereken şey Windows açıldığında services.msc üzerinden tüm Windows güncellemelerini kapatmak. Bunun sebebi aygıt sürücülerini yüklemeyi devre dışı bıraksanız bile Windows bir süre sonra güncel HD8970M sürücüsünü tekrar kuruyor ve sıkıntıya sebep oluyor. Bu işlemden sonra cihazı internete bağlayın. İlk olarak chipset sürücüsünü kurmanız gerekiyor. Aşağıdaki linkten Auto-detect and ınstall aracını indirerek chipset sürücünüzü kurabilirsiniz. Aracı çalıştırdığınızda ilk olarak HD8970M sürücüsünü bulacak bu adımı atlayın ve chipset sürücüsünü kurun. Chipset sürücüsü kurulumu sonrası cihazı yeniden başlatın.
Benim çalıştırabildiğim son sürücüler şunlar;
AMD A10 5750M için:
https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-non-gcn-16-2-1-beta
AMD HD8970M için:
https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-18-9-3
Bu iki sürücüyü indirin. İlk olarak HD8970M sürücüsünü paketten çıkarın fakat kurulum yapmayın. C sürücüsünde AMD klasörü içerisine sürücü ayıklanmış olacak. Aygıt yöneticisine girin. Ekran kartlarının donanım kimliklerine bakarak hangisinin HD8970M olduğunu tespit edin ve aygıt yöneticisinden HD8970M ekran kartına sağ tık, sürücüyü güncelleştir, bilgisayarımdaki sürücülere göz at seçeneklerini takip ederek C:/amd dizinindeki sürücü ana klasörünü gösterip manuel olarak yükleyin. Bu işlemden sonra bilgisayarı yeniden başlatmayın. İşlem bittikten sonra A10 5750M için vermiş olduğum sürücüyü normal olarak setup şeklinde yükleyin. Bu adımları doğru takip ederseniz sorununuz düzelecek, kontrol panelini ve geçişli grafikleri normal olarak kullanabileceksiniz.
Önemli not: İşletim sisteminiz hiçbir güvenlik ve iyileştirme güncellemesi almayacağı için bilgisayarınızda kaliteli ve lisanslı bir güvenlik yazılımı kullanmanızı tavsiye ederim.
Kolay gelsin.