Güncelleştirme sonrası veriler kayboldu

Makaleler
149
Windows 10 21H1 kullanıyorum.

Sabah bilgisayarı açınca "oturum açma servisi sorunu" diye bir hata ile karşılaştım.
Sonra tamam diyip devam ettim.
Masaüstünde dosyalar falan duruyordu bazıları bozulmuştu.

Upgrade girip baktım güncelleme var gözüküyordu güncelledim sonra sistem yeniden başladı dosyalar gitti.

Verileri kurtarmanın yolu var mı?

Güncelleştirme geri yükleme yapamıyorum.
Tepki vermek yerine bari çözüm önerisi verin :D.

Son düzenleme:
Windows 10 21H1 kullanıyorum.

Sabah bilgisayarı açınca "oturum açma servisi sorunu" diye bir hata ile karşılaştım.
Sonra tamam diyip devam ettim.
Masaüstünde dosyalar falan duruyordu bazıları bozulmuştu.

Upgrade girip baktım güncelleme var gözüküyordu güncelledim sonra sistem yeniden başladı dosyalar gitti.

Verileri kurtarmanın yolu var mı?

Güncelleştirme geri yükleme yapamıyorum.
Tepki vermek yerine bari çözüm önerisi verin :D.
Merhaba,
Aşağıdaki yolu kontrol ettiniz mi?
C:\users\kullanıcı adınız
Windows oturum açmayla ilgili bir problem oluştuğundan geçici bir oturumla giriş yapmış olabilir.
Kolay gelsin.

Merhaba,
Aşağıdaki yolu kontrol ettiniz mi?
C:\users\kullanıcı adınız
Windows oturum açmayla ilgili bir problem oluştuğundan geçici bir oturumla giriş yapmış olabilir.
Kolay gelsin.

C:/kullanıcılar kısmını diyorsanız baktım geçiçi oturum gözükmüyor sadece default ortak ve benim adım.

C:/kullanıcılar kısmını diyorsanız baktım geçiçi oturum gözükmüyor sadece default ortak ve benim adım.
Açıkçası güncelleme yaparken hiç veri kaybetmedim ama bir defasında oturum sorunu yaşamıştım diye hatırlıyorum. Bahsettiğiniz dosya kaybolma hadisesi sadece Masaüstü bölümünde mi gerçekleşti? Kullanıcı klasörünüzün içerisinde de kaybolan dosyalar var mı?

Son düzenleme:
Açıkçası güncelleme yaparken hiç veri kaybetmedim ama bir defasında oturum sorunu yaşamıştım diye hatırlıyorum. Bahsettiğiniz dosya kaybolma hadisesi sadece Masaüstü bölümünde mi gerçekleşti yoksa kullanıcı klasörünüzün içerisinde başka kaybolan dosyalar da mı var?

Masaüstünde olan dosyalar gitti.

Belgeleri falan aradım bulamadım.
Açıkçası güncelleme yaparken hiç veri kaybetmedim ama bir defasında oturum sorunu yaşamıştım diye hatırlıyorum. Bahsettiğiniz dosya kaybolma hadisesi sadece Masaüstü bölümünde mi gerçekleşti yoksa kullanıcı klasörünüzün içerisinde başka kaybolan dosyalar da mı var?

Oturum açma hatasından sonra dosyalara baktım duruyordu güncelleme yaptıktan sonra gittiler resmen silindiler.

Son düzenleme:
Yok, baktım belgelerime ait bir belge bile yok.

Ne yapayım?
Dosyalar silinseydi silinen dosyaları tarayın diyecektim ama yine de belgeleriniz çok önemliyse dosya kurtarma yazılımlarıyla şansınızı deneyebilirsiniz.
Not: SSD kullanıyorsanız ve Trim komutu yürütülürse dosyaları kurtarma şansınız kalmaz. Bu arada dosya kurtarma yazılımını kesinlikle şu anda kullandığınız diske kurmayın ve kurtarma yaparken dosyaları şu anda kullandığınız disk üzerine kaydetmeyin. Ayrıca C:\Windows.old klasörünün varlığını denetleyin. Eğer yerinde duruyorsa belgelerinizi bu klasörün içerisinden de alabilirsiniz.
Kolay gelsin.

Dosyalar silinseydi silinen dosyaları tarayın diyecektim ama yine de belgeleriniz çok önemliyse dosya kurtarma yazılımlarıyla şansınızı deneyebilirsiniz.
Not: SSD kullanıyorsanız ve Trim komutu yürütülürse dosyaları kurtarma şansınız kalmaz. Bu arada dosya kurtarma yazılımını kesinlikle şu anda kullandığınız diske kurmayın ve kurtarma yaparken dosyaları şu anda kullandığınız disk üzerine kaydetmeyin. Ayrıca C:\Windows.old klasörünün varlığını denetleyin. Eğer yerinde duruyorsa belgelerinizi bu klasörün içerisinden de alabilirsiniz.
Kolay gelsin.

Peki old nerede? fotoğraf atar mısın? bulamadım.
@BamTeli hocam Windows.old klasörüyok C'ye baktım.

Son düzenleme:
Peki old nerede? fotoğraf atar mısın? bulamadım.
Windows.old klasörü büyük bir güncelleştirmenin ardından C: diskinin ana dizininde oluşturulur. Eğer orada görmediyseniz yok demektir. Ben güncelleştirmelerin ardından eski Windows sürümlerini sildiğimden benim bilgisayarımda bu klasör bulunmuyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı