Günde 2000 TL iş ilanı mesajı dolandırıcı mı?

şahin123456

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Şöyle bir mesaj geldi telefonuma.

Screenshot_20230403_125421_Messages.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz ne diyorsunuz? Burada ne yazdığını idrak edebiliyor musunuz? Link virüslü yazıyor. Değil.
Numaralar her yerde var, alakasız bir şey. Oturup adam seçmiyorlar. Geri dönüş yapanlarla uğraşmalarının sebebi bu yüzden.

Aynı fikirdeyim adam seçmiyorlar ama demek istediğim şey bu tarz bilinmeyen şüpheli numaralar hepsi WhatsApp linki atmıyor zaten konu üzerindeki linke bakmadım fakat tıklamamakta fayda var ben bunu demek istedim bu linke virüslü demiyorum genel olarak söylemek istiyorum her şüpheli numara aynı linki atacak diye bir şey yok umarım anlatabilmişimdir genel olarak yorumladım olayı iyi sosyaller.

10.000 Tl asgari ücret için insanlar bir yerlerini yırtarken, kemiksiz 60.000 alacağını sanman "dolandırıcı mı ?" diye sormak bile abes doğrusu. Ayrıca türk olmadıkları bile belli charge = ücret kelimesini bile şarj anlamıyla kullanan rezil bir çevirmeden ibaret, türkçesi bile düzgün değil.
Ayrıca linklere tıklamak güvenli yada güvensiz meselesinden ziyade birazcık alışkanlık haline getirip gönderilen linklere tıklamamak önemli, en basitinden merak eder "iş ilanı 2000tl" diye numarayı kaydedersin fotoğrafın adama açılır bi yere kaydeder, geçtiğimiz senelerde cihazları bozan karakterler, sistem arayüzü durduruldu hatasına neden olan videolar yaygındı, böyle risklere gerek var mı yönlendirme aracı kullanıyordur hangi cihaza sahip olduğunu, hangi tarayıcıyı kullandığını, ip adresini cgnat arkasında değilsen konumunu vs bu bilgileri bulur bunlar üzerinden sana çeşitli saldırılar dener.

Kimine göre yazdıklarım komplo teorisi gibi gelebilir, güvenliğe meraklı insanlar söyleme çalıştığım şeyleri anlamıştır. Halkanın en zayıfı kullanıcıdır unutmayın, kimse kimseye de günde durduk yere 2000 tl vermez, çok çok kaliteli bi işte çalışsan bile bu sayıları unut.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı