Andy deufresne
Hectopat
Sıkıntı olmaz çok çiş getirir sadece.
Hocam normal fakat içmeniz gerekenin 2 katını içiyorsunuz neredeyse böbreklere zarar verebilir uzun vadede. Fakat yulaf tarzı su emen vucüdu suya mecbur bırakacak şeyler tüketiyorsanız çokta sıkıntı olmaz bence.Yani kendimi çok hafif zorluyorum masada su oluyor aklıma geldikçe açıp içiyorum onun dışında bir zorlama yapmıyorum. Şekeri azaltınca tatlı olarak mecbur yulaflı tarifler deniyorum yulafta beni inanılmaz susatıyor artmasının bir sebebi de aslında o.
dostum su içmenin faydalarını say say bitmez ancak; her şeyin aşırısı zarar derler ya su içmenin de aşırısı (fiziksel özelliklerine göre vücudunun ihtiyacından çok bir şeklide su içmen) zarar.
Eğer ki senin içtiğin su miktarı senin vücuduna fazla ise bu çeşitli sağlık problemlerine yol açabilir bu konuda en basitinden aile hekimine danışmanı öneririm derim.
İnternette yaptığım küçük bir araştırma neticesinde;
"Aşırı su içmek, vücutta elektrolit dengesizliklerine, hiponatremiye (düşük sodyum seviyeleri) ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, su tüketimini dengede tutmak önemlidir ve kişinin önerilen günlük su miktarına uygun şekilde içmesi gerekmektedir."
Burada önemli olan senin tükettiğin su miktarı senin vücudun için aşırı mı değil mi? Onu tespit edip ona göre su tüketimini ayarlaman gerekli dostum.
Sağlıklı günler.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.