Günde 8 saat çalışmayla TYT ve AYT yetişir mi?

mertaksoy66

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.

Size çok önemli sorunumdan bahsetmek istiyorum. Babam polis ve hayatını sadece çocuklarına ve eğitimine adamış bir adam. Şu an 12. sınıfım. Bildiğiniz gibi 9 ve 10 görmedik pandemiden dolayı Online derslere hiç katılmadım çok pişmanım. Çok fazla hatalar yaptım. 11. sınıfta babam dershaneye verdi ve ben aptalım ki hiç çalışmadım. Dinlemedim gitmedim bile dershaneye. YKS'ye 10 ay kaldı ve hemen hemen 0'ım yani temel yok şu an yine dershanedeyim açığa geçmiştim. 11'den beri daha rahat hazırlanmak için ama dediğim gibi tamamen boşladım. Şu anda çalışmaya başlasam günde 8 saat Max çalışabilirim. Çok yoruluyorum çünkü. Sizce TYT AYT yetişir mi?

Dershanede Full boş olarak derslere girip kendim çalışacağım çevremdekiler ve öğretmenlerim çok zeki bir çocuk olduğumu.
Söylediler bu zamana kadar hep yani o konuda sıkıntı yok 10 ayda sizce 100k yapabilir miyim? Bilgisayar mühendisliği istiyorum. Sizce 0'dan 10 ayda 100k yapılır mı? Cevaplarsanız çok sevinirim.

100k çok yüksek bir hedef değil. Eğer boşlamazsanız, günde gerçekten 8 saat çalışırsanız sıfırdan başlıyor olmanıza rağmen başarma ihtimaliniz bence yüksek.

Ayrıca, hangi lisede okuyordunuz? Hangi yüzdelik dilimle lisenize girmiştiniz?

10 ay gayet yeterli bir süre kendini verdiğin müddetçe bırak 100kyı 10k bile yapabilirsin. Ancak şimdiden başlaman gerekli fakat ben 8 saatin biraz fazla olduğunu düşünüyorum kendini 2 yıl boyunca kapatıp bu saat aralığı kadar çalışan arkadaşlarım hep başarısız oldu bir şekilde. Böyle olur demiyorum sadece tavsiye. 🙂

TYT için konuşalım.
Matematik: 28 konu var.
Fizik. 7 konu var.
Kimya: 11 konu var.
Edebiyat ise paragraf ve cümlenin ögeleri ağırlıklı.

AYT için konuşacak olursak.
Matematik: 32 konu var (18 tanesi TYT ile ortak konu).
Fizik: 17 konu var (4 tanesi TYT ile ortak).
Kimya: 18 konu var (3 tanesi TYT ile ortak).

Asıl konumuza gelecek olursak günde her dersten 1 konu çalışmak ve o konudan 300 soru çözmek sana yeterlidir veya ben daha fazlasını yaparım dersen her dersten 2-3 konu çalışıp 500 soruda çözersin fakat unutma her iki taraftada ortak konular var o yüzden bu kadar soru sayısı yazdım düzenli not tut (sadece önemli olan yerleri yaz) edebiyat için kitap okumak iyi olacaktır ama eşit ağırlık gireceğim dersen her ikisine de çalışmalısın ve soru sayısını arttırmalısın bir de denemelere hep katıl en önemlisi deneme çünkü gerçek sınavla birebir hissi yaşamalısınki olasılıkları göz önünde bulundurmalısın.

Kolay gelsin reis iyi dersler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı