Günde 8 saat yazılım çalışmak mantıklı mıdır?

698401

Centipat
Günlerim boş geçiyor, aslında çalışmam gerekiyordu. Ancak talihsiz bir olay yaşandı birkaç gündür evdeyim. Yazılım öğrenmek için İngilizce bilmek gerekiyor, bu yüzden planı şöyle belirledim: İlk gün yazılım, ikinci gün Kali Linux, üçüncü gün İngilizce, dördüncü gün yazılım, beşinci gün Kali Linux, altıncı gün İngilizce ve yedinci gün tekrardan yazılım çalışacağım. Bu döngüyü her hafta içinde tekrarlayacağım. Ancak her gün her bir konuya 8 saat ayırmak mantıklı mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Günlerim boş geçiyor, aslında çalışmam gerekiyordu. Ancak talihsiz bir olay yaşandı birkaç gündür evdeyim. Yazılım öğrenmek için İngilizce bilmek gerekiyor, bu yüzden planı şöyle belirledim: İlk gün yazılım, ikinci gün Kali Linux, üçüncü gün İngilizce, dördüncü gün yazılım, beşinci gün Kali Linux, altıncı gün İngilizce ve yedinci gün tekrardan yazılım çalışacağım. Bu döngüyü her hafta içinde tekrarlayacağım. Ancak her gün her bir konuya 8 saat ayırmak mantıklı mıdır?
Çalışmıyorsanız neden kendinizi geliştirmek mantıklı olmasın ki ?

Bir günde 8 saat yazılım öğrenmeye çalışamazsınız, bir süre sonra bir hataya "başlarım böyle işe" deyip full ALT+F4 çekme ihtimaliniz var. 8 saat değil de yavaş yavaş, basitten başlayarak, günde 2-3 saat çalışmak daha mantıklı. 8 saat çalışıp anlamamak yerine 3 saat çalışıp yaptıklarınızı anlamanız en verimlisi.

8 saat bence fazla. Yani pek bir şey anlayamazsınız fazla bilgiden. Şöyle yapabilirsiniz. İlk ay sadece 2 saat ayırın. 2. ay 3 saat. 4 ay 4 saat. Bence öyle daha sağlıklı olur. Fakat 5 saati geçmek anlamlı olmaz.

Bir insan cidden öğrenmek istiyorsa aklında bir proje vardır ve amacı onu hayata geçirmektir. İşte o insan 1 ayda bile öğrenir. Ama kimisi vardır sadece öylesine ister işte o 6 ayda bile öğrenemez. Amaç ve isteklere bağlı belli süre kimse veremez.

Merhaba, webcam kullanan insanın mükemmel bir şekilde belirttiği gibi, hiçbir işe 8 saat ayırmazsınız, zaten denilen üzere 1. hafta sıkıldım yaw yeter artık dersiniz. Kodlama dünyasında keşfedilecek onca şey varken neden kendinizi sıkasınız ki?

Tamamen ilerleyişinize bağlı. Yazılımcı değilim ama bilişim sektöründeyim ben de kendimi geliştirmek adına çalışmalar yapıyorum bazen 2 gün uyumadığım oluyor. Ortaya birşeyler çıkarmaya başladığınızda zevkli gelecek belki de 8 saati de geçeceksiniz. Ama çalışma programınızı biraz daha farklı düzenlemenizi öneririm. İngilizceyi öne alın. Çünkü yabancı kaynaklardan faydalanmak için ing önemli. Kimse şakır şukur ing konuşmuyor ama makale okuyacak veya videoda anlatılanı anlayacak kadar dil bilmeniz lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı