Günde kaç kalori verilmeli?

İlhan TC

Hectopat
Merhaba dostlar, kilom 86 boyum 1.75 kilo vermeye başladım ancak günde 1000 kalori alıyorum 500 veya 800 kalori yakıyorum. Sizce bu değerler doğru mu doğru. Değilse kaç olmalı?

Merhaba dostlar, kilom 86 boyum 1.75 kilo vermeye başladım ancak günde 1000 kalori alıyorum 500 veya 800 kalori yakıyorum. Sizce bu değerler doğru mu doğru. Değilse kaç olmalı?
500 veya 800 kalori yakıyorum yazmışsın ama o değeri nasıl hesapladın merak ediyorum. öyle bişey imkansıza yakın çünkü. insan hiçbir şey yapmadan otursa dahi vücut kendini idame ettirmek için daha fazla kalori harcar. aldığın kaloriyi yaklaşık olarak hesaplayabilirsin ama yaktığını hesaplaman biraz zor. çünkü her insanın metabolizması farklıdır.

500 veya 800 kalori yakıyorum yazmışsın ama o değeri nasıl hesapladın merak ediyorum. Öyle bir şey imkansıza yakın çünkü. İnsan hiçbir şey yapmadan otursa dahi vücut kendini idame ettirmek için daha fazla kalori harcar. Aldığın kaloriyi yaklaşık olarak hesaplayabilirsin ama yaktığını hesaplaman biraz zor. Çünkü her insanın metabolizması farklıdır.

Normal düz hesap yapmıştım dediğiniz ile öğrendim teşekkürler.

Normal düz hesap yapmıştım dediğiniz ile öğrendim teşekkürler.

Rica ederim. Kalori alımını sağlıklı gıdalardan temin etmeye dikkat et. Günlük yürüyüşünü aksatma. Paketli gıdalardan uzak durmaya çalış.

Boy-kilo oranın çok fazla değil. Senin kilo vermen çok hızlı olmaz zaten. Çabuk şekilde kilo vermeye çalışma. İstatiksel olarak da hızlı kilo verenlerin, verdiği kiloları hızlı aldığı gerçeği de var. Bunu da unutma güzel kardeşim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı