Günde kaç saat spor yapılmalı?

Haftada 5 gün spor yalnızca ağırlık antrenmanı mı anlamında sormuştum.
Evet, fakat ağırlık antrenmanından sonra kondisyon da çalışabilir. Mesela ben bacak günü hariç tüm günlerde spordan çıkınca hemen 2km eğimli koşu yaparım sokaklarda, bacak gününde boks, dinlenme günümde bazen 5-6km sokaklarda koşarım. Kesinlikle kondisyon iyi geliyor.

Bana spor hocam 3 aletten 20 şer dakika önermişti 60dk öyle gidiyordu kardiyoda.
Sonra yarım saat mola vererek kas çalışıyordum çok yorulmuyordum.

Ben bulk dönemimde 4 gün ağırlık antrenmanı, 2 gün yüzme ve koşu toplamda 6 gün antrenman yapardım. Şimdilerde 2 gün ağırlık antrenmanı (idmanlar uzun sürüyor ama güç odaklı çalıştığım için yine de yetiyor) ve 2 gün BJJ yapıyorum.

Bodybuilding yerine genel olarak kütle kazanma hedefinde olan birisi için haftada 4 günden fazla ağırlık antrenmanı yapmak bence doğru değil.

Bazı insanlar var haftada 6 gün yalnızca ağırlık antrenmanı çalışıyor. Çok yanlış. Bir bodybuilding programı 6 günden oluşuyorsa muhtemelen oldukça yüksek volume içerir. Çoğu insan vücudunun tolere edebileceğinden fazla çalışıyor ve "newbie gains" dediğimiz gelişimden öteye gidemediği zaman bazen dışarıdan hormon almaya vs. bile başvurmaya başlayabiliyor.

Son düzenleme:

Çok teşekkürler hocam. Takviye toz kullanmak istememin sebebi her gun protein ihtiyacımı karşılayamayabilirim aile evinde kalmıyorum. Gym'e ilk defa gideceğim önerileriniz var mıdır?

Egzersiz dagilimi dengesiz, set-rep semasi daha da gelistirilebilir.

Çok teşekkürler hocam. Takviye toz kullanmak istememin sebebi her gun protein ihtiyacımı karşılayamayabilirim aile evinde kalmıyorum. Gym'e ilk defa gideceğim önerileriniz var mıdır?
Başka konuya atmıştın sanırım ama bu işine yarayacaktır.

Başlangıçta takviye kullanmanın manası yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…