Gündelik kullanım için Linux Mint'e geçilir mi?

Gamers_Xion

Hectopat
Daha fazla  
Saygıdeğer hocalarım hepinize iyi forumlar.
Direkt konuya giriyorum.

Elimde oyun oynatmayacak kadar çöp bir laptop mevcut. Bu laptopun içinde 3.5 GB müzik dosyaları ve 2 GB fotoğraf arşivi bulunmakta.

Bu sistem üzerinde video konferans gerçekleştirmek istiyorum. (Zoom vb.)

( Hayatımda ilk defa Linux kullanacağım ve exe dosyaları vb. nasıl açılır? Windows'ta yapabildiğim işleri nasıl Linux Mint üzerinde yapabilirim? En ufak bir bilgim dahi yok :( )

Bu sistemi kurmama neden olan en önemli faktörlerden birisi güvenlik. Hayatımda 1 defa fidye virüsü yediğim için kesinlikle ama kesinlikle Linux'a yönelmek istiyorum.

Bilgili hocalarımdan, Linux Mint'i kullanmayı ve nasıl gündelik kullanıma uygun hale getireceğim konusunda kabaca anlatım istiyorum.

Teşekkür ederim 😃

İyi sosyaller!

Son düzenleyen: Moderatör:
Wine, Lutris, Playonlinux, Bottles vb. ile .exe dosyaları çalıştırılabiliyor. Lakin Odin ne kadar düzgün çalışır orası tartışılır.
Ben Rufus'u Wine ile deneme amaçlı kullanmaya çalıştığımda açılıyordu ancak USB bellek gözükmüyordu.

Dual Boot olarak kullanabilirsiniz. Şu an kullandığınız Windows'a temiz kurulum yapın. Ardından oradan sadece ROM işlerinizi vs. halledin. Linux'u günlük kullanım için yanına kurarsınız.

Exe açmak için programlar var. Exe açarsın ama Windows gibi çalışmaz.
Zoom'un Linux sürümü var
Windows'taki Office programları yerine LibreOffice var (benzer Office'a)
Çoğu programı kurmak için kod yazmak gerekir(Uygulama Store'larını kurmak için bile), ama zaten çoğunun dosyası var.

Elimde oyun oynatmayacak kadar çöp bir laptop mevcut. Bu laptopun içinde 3.5 GB müzik dosyaları ve 2 GB fotoğraf arşivi bulunmakta.

Çoklu ortam için bir sorun yaşamazsın, gerekli ortam çözücülerin hemen hemen hepsi kurulum sırasında ya da kurulumdan sonra kolayca kurulabiliyor. Çokluortam çözücüleri — Linux Mint Installation Guide belgelendirme çalışması

Bu sistem üzerinde video konferans gerçekleştirmek istiyorum. (Zoom vb.)

Depoda Zoom uygulaması mevcut ya da sitesinden indirip kurabilirsin. Yazılım Yöneticisi yardımıyla depodaki uygulamaları kolayca araştırabilir ya da kurabilirsin.

Windows'ta yapabildiğim işleri nasıl Linux Mint üzerinde yapabilirim?

Kullandığın uygulamaların Linux sürümleri yoksa, şuradan araştırıp Linux için olan muadillerini kurabilirsin.

Bilgili hocalarımdan, Linux Mint'i kullanmayı ve nasıl gündelik kullanıma uygun hale getireceğim konusunda kabaca anlatım istiyorum.

Linux Mint gündelik kullanıma en hazır dağıtımlardan bir tanesi, çok fazla uğraşmana gerek kalmaz.

İstersen bir süre sanal ortama kurup dene ya da ISO dosyasını USB belleğe yazdırıp kurulum yapmadan da deneyebilirsin.

Bu sistemi kurmama neden olan en önemli faktörlerden birisi güvenlik.

Güvenliğin bir kısmı sistem güncellemeyle ilgilidir, Linux Mint'te çok iyi ve anlaşılır bir Güncelleme Yöneticisi mevcut.

Çoklu ortam için bir sorun yaşamazsın, gerekli ortam çözücülerin hemen hemen hepsi kurulum sırasında ya da kurulumdan sonra kolayca kurulabiliyor. Çokluortam çözücüleri — Linux Mint Installation Guide belgelendirme çalışması

Depoda Zoom uygulaması mevcut ya da sitesinden indirip kurabilirsin. Yazılım yöneticisi yardımıyla depodaki uygulamaları kolayca araştırabilir ya da kurabilirsin.

Kullandığın uygulamaların Linux sürümleri yoksa, şuradan araştırıp Linux için olan muadillerini kurabilirsin.

Linux Mint gündelik kullanıma en hazır dağıtımlardan bir tanesi, çok fazla uğraşmana gerek kalmaz.

İstersen bir süre sanal ortama kurup dene ya da ISO dosyasını USB belleğe yazdırıp kurulum yapmadan da deneyebilirsin.

Güvenliğin bir kısmı sistem güncellemeyle ilgilidir, Linux Mint'te çok iyi ve anlaşılır bir güncelleme yöneticisi mevcut.

Hocam anlatımınız için çok teşekkür ederim 😃...

Aklıma takılan tek konu Odin :/

Çalışır mı çalışmazmı bilmiyorum.
Denesem desem bu sefer çalışmazsa tekrar Windows kur falan bir de bu aralar yoğunum vaktim olmuyor.
Açıkçası Mint'e bir şans versemmi vermesemmi diye düşünmekteyim.
Zaten Mint'e geçmemdeki en önemli etken linuxa özgün üst düzey güvenlik.
Müsait bir ara Mint'i deneyeceğim.
Saygılar :)

Hocam anlatımınız için çok teşekkür ederim 😃...

Aklıma takılan tek konu Odin :/

Çalışır mı çalışmazmı bilmiyorum.
Denesem desem bu sefer çalışmazsa tekrar Windows kur falan bir de bu aralar yoğunum vaktim olmuyor.
Açıkçası Mint'e bir şans versemmi vermesemmi diye düşünmekteyim.
Zaten Mint'e geçmemdeki en önemli etken linuxa özgün üst düzey güvenlik.
Müsait bir ara Mint'i deneyeceğim.
Saygılar :)

Dediğim gibi. Denemek için Dual boot kurabilirsiniz. Eğer beğenirseniz Windows'u silip tekrar Mint kurarsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı