Güneş paneli ile eve elektrik sağlanabilir mi?

terabayt

Hectopat
Katılım
18 Aralık 2019
Mesajlar
457
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, elektrik faturası bu ay bize 1700TL geldi ve ben de düşündüm ki güneş enerjisi ile elektriği sağlamak bize tasarruf yaptırır mı? Bunun için ne kadar alana ihtiyacımız var? Ve maliyeti ne kadar tutar?
Edit: Aydın'da yaşıyorum yazın ısınmak için elektrik kullanmayacağımız için muhtemelen fazladan enerji üretilecektir bunu devlete satmak gibi yollar var mı? Ne kadar kar ettirir? 2 arsamız var buralara güneş tarlası (adı bu mu emin değilim) kursak bu bize pasif bir gelir sağlar mı?
 
Son düzenleme:
Amorti edene kadar yıllar geçer aynı paraya gelir. Ama çok daha büyük birşey kurup santrale satabilirseniz aylık 1300-1400 TL getirir. Getiri şehre göre değişir. Yaşadığım şehirde müstakil evlerin çatıları tamamen güneş paneli ve santrale satarak 1300 TL elde ediyorlar. Tabi bu kişiler paraya ihtiyacı olmayan kişiler. Paneller sanayi tipi çok büyük paneller.
 
Amorti edene kadar yıllar geçer aynı paraya gelir. Ama çok daha büyük bir şey kurup santrale satabilirseniz aylık 1300-1400 TL getirir. Getiri şehre göre değişir. Yaşadığım şehirde müstakil evlerin çatıları tamamen güneş paneli ve santrale satarak 1300 TL elde ediyorlar. Tabii bu kişiler paraya ihtiyacı olmayan kişiler. Paneller sanayi tipi çok büyük paneller.

Konuyu şimdi editledim bu şartlara göre maliyeti ne kadar tutar? Ne kadar sürede çıkartır ve ne kadar kar ederiz? Uzun vadede mantıklı bir yatırım olur mu?
 
Konuyu şimdi editledim bu şartlara göre maliyeti ne kadar tutar? Ne kadar sürede çıkartır ve ne kadar kar ederiz? Uzun vadede mantıklı bir yatırım olur mu?
Uzun vadede amorti eder illa ki. Ama maliyeti çok yüksek. Dolar bazında çünkü. Bende ki 1 buzdolabı, 1 makine 15 ampul ve 5 priz için 2500$'dı geçen yaz.
 
Uzun vadede amorti eder illaki. Ama maliyeti çok yüksek. Dolar bazında çünkü. Bende ki 1 buzdolabı, 1 makine 15 ampul ve 5 priz için 2500$'dı geçen yaz.

Kredi çektiğimizi varsayarsak her ay bu krediyi kendi başına öder mi?
Görüşmemizi önerdiğiniz firmalar var mı?
 

Geri
Yukarı