Güneş paneli ile powerbank şarj etmek

LXYEAN1

Hectopat
Makaleler
3
Elektrik olmadığı zaman ya da kamp alanında falan güneş paneli ile powerbank şarj etmek istiyorum bu yüzden bir devre kuracağım fakat hangi malzemeler lazım bir bilgim yok, yardımcı olursanız sevinirim.
Elimde şu an bu güneş paneli var;

Birkaç tane daha güneş paneli lazım olduğunu biliyorum ama hangi güneş paneli olması gerekiyor onu bilmiyorum yani güneş paneli dahil olmak üzere bana bu devrede alınması gereken malzeme linklerini atar mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
6V 1,5W güneş paneliyle 10.000 mAh kapasiteli bir powerbanki 3 ayda şarj edersiniz artık.
Hocam açıklamayı düzgün okumadınız heralde güneş paneli lazım olduğunu biliyorum yazdım.
Ayrıca elimde olan güneş panelini de belirttim sadece, o güneş paneli ile şarj edeceğim yazmıyor.

Sanırım onu da okumanıza rağmen anlamamışsınız benim açtığım o konuda attığım o güneş paneli ile şarj etmek istedim fakat arkadaşlar 1 adet küçük panelin yetersiz kalacağını ve çok uzun süreceğini düzgün bir biçimde anlattığı için vaz geçtim. Fakat aralarında bir kaç adet arkadaş ek panel (ek dediğim 1 adet değil yeteceği kadar.) alıp devre kartına bağlayıp şarj edebileceğimi söyledi. Bu yüzden hangi malzemeler almam gerektiğini sordum. Elde taşınır (yani küçük panel) olmasına gerek yok orta boyda bir panel de olabilir.

Sanırım onu da okumanıza rağmen anlamamışsınız benim açtığım o konuda attığım o güneş paneli ile şarj etmek istedim fakat arkadaşlar 1 adet küçük panelin yetersiz kalacağını ve çok uzun süreceğini düzgün bir biçimde anlattığı için vazgeçtim. Fakat aralarında birkaç adet arkadaş ek panel (ek dediğim 1 adet değil yeteceği kadar.) Alıp devre kartına bağlayıp şarj edebileceğimi söyledi. Bu yüzden hangi malzemeler almam gerektiğini sordum. Elde taşınır (yani küçük panel) olmasına gerek yok orta boyda bir panel de olabilir.

Sorunu çözdün mü benim de böyle bir ihtiyacım var. Uzun süreli kamp yapmayı planlıyorum ve şarj sorununu çözmek için bunu gibi bir sisteme ihtiyacım var. Ya da bazı solar powerbankler gördüm belki onlarla yapılaibilir bir fikrim yok.

Sorunu çözdün mü benim de böyle bir ihtiyacım var. Uzun süreli kamp yapmayı planlıyorum ve şarj sorununu çözmek için bunu gibi bir sisteme ihtiyacım var. Ya da bazı solar powerbankler gördüm belki onlarla yapılaibilir bir fikrim yok.
Hocam devreyi denemedim, dediğiniz powerbankleri gördüm ama onlar hakkında bir bilgim yok isterseniz araştırın işinize yararsa alırsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı