Güneşten sıcak GPU

Güneş aslında çok sıcak bir obje değildir. O gördüğünüz 5505 Santigrat derece yüzey sıcaklığıdır. Dünya'da bu sıcaklığın kat ve kat üzerine çıkabiliyoruz. Asıl büyük olan güneşin çekirdek sıcaklığıdır. 150000000 Santigrat derececik sadece.
İşte asıl sorun GPU'nun 32.767,5 derece olarak gözükmesi 😀.

İşte asıl sorun GPU'nun 32.767,5 derece olarak gözükmesi 😀.
Ben olaydan bağımsız olarak bir şeylerin Güneş ile karşılaştırılması ile ilgili yazdım.
Bunu çoğu belgesel ve akademik yazıda da görüyorum. "Güneşten x kat daha sıcak ortamda ısıtılan obje" vs. diye.

Demem o ki. Güneş ile kıyas yapacaksanız yüzey değil çekirdek sıcaklığı ile karşılaştırma yapın. Ekran kartınız 15 Milyon dereceyi geçince haber verin.

32.767 16 bit Signed Integer'ın MAX_VALUE'su. Bariz şekilde sensör hatası.

Ben olaydan bağımsız olarak bir şeylerin Güneş ile karşılaştırılması ile ilgili yazdım.
Bunu çoğu belgesel ve akademik yazıda da görüyorum. "Güneşten x kat daha sıcak ortamda ısıtılan obje" vs. diye.

Demem o ki. Güneş ile kıyas yapacaksanız yüzey değil çekirdek sıcaklığı ile karşılaştırma yapın. Ekran kartınız 15 Milyon dereceyi geçince haber verin.
Güneş'in dış yüzeyindeki sıcaklık 6000 derece, içindeki sıcaklık ise 12 Milyon derecedir.
Dış yüzeyi ile yaptım karşılaştırmayı, yoksa ben de biliyorum Güneş'in iç sıcaklığını.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı