Günlük kaç kalori ve protein almalıyım?

Hocam bitkisel proteinler, hayvansal proteinlere göre oldukça kalitesiz o yüzden et tavuk süt yumurta... Yerine kullanılması mantıklı değil tabii ki ekonomi malum bir sıfırdan iyidir mantığı ile tüketilebilir.
Bu mantıkla söyledim zaten hocam, tabi ki hayvansal kaynaklı proteinle baş ölçüşecek kalitede değil. Ama saçma sapan besinler tüketip, abur cubur yemek yerine en azından kabak çekirdeği tüketilmesi daha mantıklı ve sağlıklı olacaktır. Onun haricinde en ucuz(!) ve ulaşılabilir olan hayvansal proteinleri, yani tavuk eti ve yumurtayı tüketmek faydalı olacaktır. Ek olarak mantar da protein oranı yüksek bi besin, tercih edilebilir.

Bu mantıkla söyledim zaten hocam, tabi ki hayvansal kaynaklı proteinle baş ölçüşecek kalitede değil. Ama saçma sapan besinler tüketip, abur cubur yemek yerine en azından kabak çekirdeği tüketilmesi daha mantıklı ve sağlıklı olacaktır. Onun haricinde en ucuz(!) ve ulaşılabilir olan hayvansal proteinleri, yani tavuk eti ve yumurtayı tüketmek faydalı olacaktır. Ek olarak mantar da protein oranı yüksek bi besin, tercih edilebilir.
Mantar yüz gramında 3 gram protein var pirinçde bile daha fazla var güldürmeyin adamı da. Hayvansal protein gerekli cidden.

Mantar yüz gramında 3 gram protein var pirinçde bile daha fazla var güldürmeyin adamı da. Hayvansal protein gerekli cidden.
Ona da erişmek çok pahalı, kuruyemiş alayım diyorum bir yerde çalışıyorum çalıştığım dükkanın yan dükkanı kuruyemişçi sever beni aynı paraya daha çok ikram ediyor yine çok pahalı.

Kanka kuruyemişi çok tavsiye eden görmedim yağ ve karb oranı çok fazla. Kabak çekirdeği var belki yiyebileceğin.
Karbonhidrat lazım kilo almalıyım. Spor konusunda çok aktifim yağ yakmada sıkıntı olacağını da zannetmiyorum yağ oranım 10-12 arasıdır tahminimce kaba taslak ölçtüğümde öyleydi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı