Günlük kullanım Linux dağıtımı önerisi

Feren OS ne dersin. KDE ile geliyor ve gayet güzel bir tasarıma sahip.
Bakayım hocam.
Vivaldi ile gelmesi beni çok şaşırttı bazı dağıtımları desteklemediği için elemiştim
(Vivaldi kullanıyorum)
İşimi gerçekten çok zorlaştırdın şuan Elementary ve Feren arasında kaldım Ubuntu çok tablet gibi hissettirdiği için eledim kendisini.

Feren OS u seçmiş bulunmaktayım çok özel bir nedeni yok zaten gözümde Elementary ile çok benziyorlardı fakat ufak ayrıntılar ile beni almayı başardı mesela Windows'dan direkt dosya transferi.
Şuan ikisini de indiriyorum kullanımda karar vereceğim.

Son düzenleme:
UbuntuDDE gerçekten güzelmiş. Alternatif olarak Kubuntu kullanılabilir. Kendisi KDE masaüstü olduğu için özelleştirip kullanılabilir.

KDE Plasma kullanan bir distro iş görür.

Zorin OS, Linux Mint, Debian, Ubuntu veya Manjaro gibi dağıtımları deneyebilirsiniz.

Debian kurulum ekranında Dual boot yapmak istiyorsanız. En son kurulum ekranında grub kurulsun mu? Diye soru olacak ona evet deyin. Ve masaüstü kurulum kısmından KDE Plasma seçin.

UbuntuDDE denediğimde aşırı bugluydu, masaüstüye bile ulaşamamıştım. Genellikle DDE kullanan distroları tavsiye etmiyorum, Linux Mint tavsiye ederim.

Kurcalarken tek bir şey canımı sıktı KDE Connect'den gelen bildirimler ekranda çok kısa kalıyor bunu nasıl uzatırım?

Manjaro yada ZorinOS kullanabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…