Günümüz için süper güç ABD mi?

Güzel ele almışsınız size katılıyorum. Onların dediğiniz gibi tüketim toplumu olması ileride büyük sorunlara yol açabilir her açıdan. Dev şirketlerin başında Çinli Hintli CEO'lar var mesela. İmaj olarak dışarıdan her şeyin en iyisi gibi görünüyorlar. Ama şu anki nesil büyüdüğünde kötü şeyler olabilir. Çünkü kocaman gençler Avrupa'daki ülkelerin yerini bile bilmiyor. Kendini geliştirmeyen bir nesil geliyor bence. Bu da büyük bir sorun olabilir uzun vadede.

İnternet'e ve iletişime kim hakimse süper güç de o.
Evet bu çok önemli gerçekten. İsrail'in insanların cebindeki telefonu patlatması bu sektörlerin önemini ortaya serdi. Bir savaş çıksa uydularımızı kapatsalar. Bize sinyal gelmese internet, elektrik iletişim hepsi çökse. Nasıl ayakta kalabilirsin ki? Arkadaşın yorumu da güzel bir bakış açısı olmuş

Edebiyat açısından ABD'nin çok ileride olduğunu düşünmüyorum. Çok bilgim yok ama ABD'nin yeni bir ülke olmasına dayanarak söylüyorum bunu. Tarihi yok. Ama örneğin Rusya'ya bak. Çok köklü bir geçmişi var. Edebiyat uzun yıllar tarihe tanıklık etmiş ülkelerde gelişir diye düşünüyorum. Rusya'da çok çok önemli yazarlar, edebi figürler var. O yüzden sanki ABD zayıf gibi edebiyat açısından.

Evet, ünlü yazarları az. Rusya'da; Dostoyevski, Tolstoy, Çehov gibi dünyaya şekil veren kişiler var. Amerika'da daha duymadım ama işin içine teknoloji girerse orası apayrı.

@Valeria hocam edebiyat mı kaldı? Belki vardır ama ben göremiyorumdur bilemem.
Dostoyewski öleli 150 sene oldu. Gerçi dün bile ölmüş olsa pek farketmezdi.
Kültürel etkileşim artık oyunlar üzerinden, youtube, instagram... üzerinden.
Yani şu Technopatt'ta takılan herhangi biri dese ki şu edebiyattan etkilendim.
Şok geçirip, düşer bayılırım.

Dayanamayıp son sözümü söylemek için geri döndüm.
Hayat o kadar hızlı akıyor ki,
Shorts, reels vsvs dışında videolar bile izlenmez oldu. Kaldı ki gazete/kitap okunsun.?

Sözde yok şu yönden atılım yok bu oldu falan Millet kira derdiindeyken Türkiye için bu denmez

Kesinlikle öyle ne yazık ki. Ben 31 yaşındayım. Biz lise döneminde falan bir roman okuyup birbirimize anlatırdık. Ya işte şu romanı okudum çok güzel sarıyor çok etkisinde kaldım gibi. Şimdi gençler youtuberları, sosyal medya fenomenlerini konuşuyor birbirine anlatıyor. Belki de bir daha asla Dostoyewski gibi bir yazar görmeyeceğiz. Dünya değişti..

Sözde yok şu yönden atılım yok bu oldu falan Millet kira derdiindeyken Türkiye için bu denmez
Ne demek istediğini pek anlayamadım.

Monte Kristo Kontu'nu vsvsvs tek oturuşta bitirmiş adamım.
Öğlen 12 de okumaya başladım, ertesi gün öğlene kadar aralıksız okuyarak 24 saatte bitti.
Helaya bile gitmedim desem yeridir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…