Günümüz için süper güç ABD mi?

Kesinlikle öyle ne yazık ki. Ben 31 yaşındayım. Biz lise döneminde falan bir roman okuyup birbirimize anlatırdık. Ya işte şu romanı okudum çok güzel sarıyor çok etkisinde kaldım gibi. Şimdi gençler youtuberları, sosyal medya fenomenlerini konuşuyor birbirine anlatıyor. Belki de bir daha asla Dostoyewski gibi bir yazar görmeyeceğiz. Dünya değişti..

Ne demek istediğini pek anlayamadım.
Hani sözde Türkiye Yüzyılındayız ya millet sokakta işsiz gezerken bu ironik geliyor

Monte Kristo Kontu'nu vsvsvs tek oturuşta bitirmiş adamım.
Öğlen 12 de okumaya başladım, ertesi gün öğlene kadar aralıksız okuyarak 24 saatte bitti. :)
Helaya bile gitmedim desem yeridir.
Bunları seviyorsan akşamları keyif için ya da uykusuz kaldığında bayılarak dinleyeceğin bir öneri yapayım. Don Kişot, Suç ve Ceza, İdam Mahkumunun Son Günü vs. vs. Bunları mükemmel bir prodüksiyonla yapmışlar yıllar önce. Kesinlikle şans ver. Hatta sadece sana değil konuyu okuyan tüm arkadaşlara öneriyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

ABD süper güç falan değil bir kere insanı dünya üzerinde görebileceğiniz en düşük IQ olabilir %70'ine sorsak Endonezya'nın yerini bile bilmezler. Bence gerçek güç İngiltere bütün banka ve para orada dönüyor.

Endonezya'nın yerini söyleyince yüksek zekalı mı oluyosun kardeşim benim? Kim size dedi coğrafyada her ülkeyi bilen Einstein olacak diye? Bugün bir avrupalıyada sorsan o da bilemez Endonezya'yı. Sen ezberci sistem tarafından yetiştirildiğin için bu tarz boş bilgiler kafana yerleşmiş. Adamlar ezberlemek yerine teknolojiyi kullanıp öğreniyorlar işte. Ayrıca Endonezya veya başka bir ülkenin yerini veya bayrağını bilip bilmemek insana ne katar pek bilemiyorum açıkçası.

Sen ezberci sistem tarafından yetiştirildiğin için bu tarz boş bilgiler kafana yerleşmiş.
Demek istediğiniz yer Türkiye galiba. Zaten ezberci sistem var Türkiye'de. Bir ODTÜ biliyorum, Amerikan eğitim sistemini kullanan.

Başkaları ne der bilmem ama süper güç olan yerin eğitimi de iyidir bana göre.

Demek istediğiniz yer Türkiye galiba. Zaten ezberci sistem var Türkiye'de. Bir ODTÜ biliyorum, Amerikan eğitim sistemini kullanan.

Başkaları ne der bilmem ama süper güç olan yerin eğitimi de iyidir bana göre.

Hocam diyelim ki Amerika'nın eğitim sistemi kötü olsun. Tüm çıkardığı öğrenciler cahil olsun. Bugün Amerika eğitim sistemi kötü olsa bile en fazla beyin göçü alan ülkelerden birisi. Amerika kendi içerisinde bir dahi çıkartmasa bile dışarıdan beyin göçüyle alabilir ki tarihte de örnekleri var. Einstein mesela veya nicola Tesla. Bu adamların biri alman diğeri sırp ama tüm araştırmalarını Amerika'da yapmış ve bu araştırmalardan nasibini Amerika almış.

Endonezya'nın yerini söyleyince yüksek zekalı mı oluyosun kardeşim benim? Kim size dedi coğrafyada her ülkeyi bilen Einstein olacak diye? Bugün bir avrupalıyada sorsan o da bilemez Endonezya'yı. Sen ezberci sistem tarafından yetiştirildiğin için bu tarz boş bilgiler kafana yerleşmiş. Adamlar ezberlemek yerine teknolojiyi kullanıp öğreniyorlar işte. Ayrıca Endonezya veya başka bir ülkenin yerini veya bayrağını bilip bilmemek insana ne katar pek bilemiyorum açıkçası.
Endonezya'nın yerini bilmeyen adamın zekayla işi olmaz. Teknoloji öğreniyorlar dediğin topluluk şunlardan ibaret.

1727122658989.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı