Günümüzde 4 GB VRAM yeterli mi?

Bir kaç sene önce konusunu bile açmıştım 4GB Vram oyunlarda yetersiz kalıyor diye. 4GB VRAM Devri Kapanıyor mu ?
Önümüzdeki sene yeni nesil konsollarda geliyor artık oyunlardaki donanım gereksinimleri epey bir yükselecek. 4GB video belleğine sahip bir ekran kartı alınmamalı kesinlikle.

4 GB Vram yeni nesil oyunlara yetmiyor artık. RX570 8 GB almanız gereksiz olur çünkü kart 8 GB işleyebilecek güçte değil.
Full HD'de 4GB Vram üstünü işleyebilecek,kullanabilecek potansiyele sahip Rx570. Çoğu oyunda grafik ayarlarından sadece doku kalitesini bile orta kaliteden yüksek kaliteye getirdiğinizde Vram kullanımı fırlıyor zaten.

RX 570 8 GB veri işleyecek Gpu gücüne sahip değil bu nedenle anlamsız olmuş. 990 TL ye ise Pulse modeli yerine daha kaliteli sogutma ve bellek kalitesine sahip modeller olan 4 GB Nitro modelleri alınmalıdır.

RX 570 8 GB veri işleyecek Gpu gücüne sahip değil bu nedenle anlamsız olmuş. 990 TL ye ise Pulse modeli yerine daha kaliteli sogutma ve bellek kalitesine sahip modeller olan 4 GB Nitro modelleri alınmalıdır.
Yanlış düşünüyorsunuz. Oyunlar artık en yüksek grafik detaylarında olmasa bile yüksek sistem belleği ve video belleğine ihtiyaç duyuyor. Birkaç sene önceki oyunlarda 1080p de en ince ayrıntısına kadar grafik detaylarını fullediğinizde 4GB video belleğini dolduruyor ya da doldurmuyordu.Ama günümüz oyunlarında her oyunda olmasa da sadece doku detayını bile yüksek veya veya ultra'ya getirdiğinizde Vram kullanımı çok yükseliyor. Vakti zamanında Rx470 4GB ve Rx 480 8GB kullandım bunu deneyimlerime dayanarak söylüyorum.

Rx570 full hd oyunculuk için orta-yüksek ve kısmen ultra detaylarda da yeterli bir kart. Dolayısı ile Rx570 8GB bellekten de yararlanabilecek bir GPU'ya sahip. Arada çok fazla fiyat farkı da olmuyor Belleğin fazlasının zararı olmaz.
@@Paytak Penguen arkadaş 8GB belleğe sahip modeli seçerek doğru olan tercihi yapmış.

1 sene geçmiş neredeyse de ben de RX 570 8 GB Sapphirre Pulse almayı düşünüyorum önerir misiniz ?
Artık eskidi kart. Karttan yana bir sıkıntım yok, undervolt da yaptım, sıcaklıklar gayet iyi. FPS sıkıntısı yok, f/p bir kart. Ancak son zamanlarda 1200 lirayı aştı fiyatı. Başka kartlara da bakılabilir.
Ben hâlâ hiç wattman hatası almadım ayrıca.
Arada 75-100 liradan fazla fark varsa 4 GB tercih edilebilir bence.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı