Kesinlikle yeterli değil en az 8 GB olsun bütçen varsa1080P oyunculukta 4 GB VRAM yeterli mi arkadaşlar? RX 570 8 GB arıyorum, indirimde alabilirim ama 870₺'ye RX 570 4 GB Sapphire Pulse var. Beklemem mi lazım, alayım gitsin mi?![]()
Full HD'de 4GB Vram üstünü işleyebilecek,kullanabilecek potansiyele sahip Rx570. Çoğu oyunda grafik ayarlarından sadece doku kalitesini bile orta kaliteden yüksek kaliteye getirdiğinizde Vram kullanımı fırlıyor zaten.4 GB Vram yeni nesil oyunlara yetmiyor artık. RX570 8 GB almanız gereksiz olur çünkü kart 8 GB işleyebilecek güçte değil.
Alındı 989 TL RX 570 Sapphire Pulse 8 GBKesinlikle yeterli değil en az 8 GB olsun bütçen varsa
Neyi dengesiz dostum?Sistemin dengesiz. Toplam bütçe nedir?
Yanlış düşünüyorsunuz. Oyunlar artık en yüksek grafik detaylarında olmasa bile yüksek sistem belleği ve video belleğine ihtiyaç duyuyor. Birkaç sene önceki oyunlarda 1080p de en ince ayrıntısına kadar grafik detaylarını fullediğinizde 4GB video belleğini dolduruyor ya da doldurmuyordu.Ama günümüz oyunlarında her oyunda olmasa da sadece doku detayını bile yüksek veya veya ultra'ya getirdiğinizde Vram kullanımı çok yükseliyor. Vakti zamanında Rx470 4GB ve Rx 480 8GB kullandım bunu deneyimlerime dayanarak söylüyorum.RX 570 8 GB veri işleyecek Gpu gücüne sahip değil bu nedenle anlamsız olmuş. 990 TL ye ise Pulse modeli yerine daha kaliteli sogutma ve bellek kalitesine sahip modeller olan 4 GB Nitro modelleri alınmalıdır.
1 sene geçmiş neredeyse de ben de RX 570 8 GB Sapphirre Pulse almayı düşünüyorum önerir misiniz ?989 TL'ye RX 570 8GB Sapphire Pulse alındı
Teşekkürler
Artık eskidi kart. Karttan yana bir sıkıntım yok, undervolt da yaptım, sıcaklıklar gayet iyi. FPS sıkıntısı yok, f/p bir kart. Ancak son zamanlarda 1200 lirayı aştı fiyatı. Başka kartlara da bakılabilir.1 sene geçmiş neredeyse de ben de RX 570 8 GB Sapphirre Pulse almayı düşünüyorum önerir misiniz ?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.