Günümüzde gençler niye dinden soğuyor?

Türkçe inseydi İngiliz birisi niye İngilizce inmedi derdi. Dediğin gibi her dilde inseydi anlaşılması zorlanırdı. Meal okuyarak gayet anlarsın Kur'an'ı.

Kur'an'ın Arapça inmesinin sebebi şudur bence: Diyelim ki bir ayette bir kelime var ve bu kelimenin 10 anlamı var. Ben kalbi İslam'a açık biri olarak olumlu anlamı seçerim, kalbi kapalı biri olumsuzu seçer. Bunu başka bir dil de yapamıyorsun ayrıca. Eğer farklı dilde inse Kur'an yorumlanamaz olurdu ve mevcut kâfirlerin seçim hakkı kalmaz, hepsi Müslüman olurdu. Bu durum da İslam'ın sınav kavramıyla çelişirdi ve bunu sadece Allah bilir. Aklı olana ve düşünen insana bu da mucizedir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkçe inseydi İngiliz birisi niye İngilizce inmedi derdi. Dediğin gibi her dilde inseydi anlaşılması zorlanırdı. Meal okuyarak gayet anlarsın Kuranı.
Ben burada Türkçe insin demedim zaten. Orasını Allah kendi düşünsün benim beynim tanrı kavramına el vermez. Meal olarak maalesef anlayamayız bin bir türlü meal çıkıyor Türkçe çevirisi olmadan tam olarak anlayamazsınız ama herkes farklı anlatıyor. Ateist adam çeviriyor saçma sapan argümanlar ekleyerek saçmalaştırmaya çalışıyor. Dindar biri çeviriyor beğenmediği yerleri sanki kendisi tanrıymış gibi düzenliyor.
Tanrını savun falan nedir ya Allahın benim savunmama ihtiyacı mı var sence ?
Elbette yok. Dinini savunma anlamında dedim. Beni aydınlatırsan sevaba da girmiş olursun hem.
Ben sonsuz bir varlığı reddetmiyorum. Vardır kesinlikle. İnanmayan adamın bir sebebi var:
Gönderdiği kendi döneminden taaa asırlar öncesi olan ve onun dönemine etki etmeyen 123.000 küsür peygamber ve 1400 yıllık kitap onu ikna etmedi. Yarattığı beyin adamı anlamamasına zorladı. Yani burada kulun suçu yok. Ama tanrının bunu yapmasında bir sebep yok zaten her şeyi biliyorsun. Kur'an'ın dili eski Arapça zaten tam olarak anlaşılmaz evet ama Türkiye Türkçesi ve Azerbaycan Türkçesi gibi düşünebiliriz. Bunlar beni tatmin etmedi açıkçası hala kafamda bunu sorgularım. Karşımdaki sonsuz kudretli bir varlık sonuçta insanmış gibi "Sen madem reddediyon al cehennem" diyeceğini sanmıyorum. Bana insanları inansınlar diye korkutmaya çalışıyorlarmış gibi geldi.

Konuyu raporlayacağım. Eğer tartışmak istiyorsanız konu açın oradan devam ederiz. Çok konu dışına çıkıyoruz.

Daha devletin kancasını atmadığı çocuklar imam hatip olacak cocuklar gelince içimiz gerçekten ahlakı anlatıyorlar ama diyanet yazıp gönderince ya uykun ya sövesin gelir. hepsi bu kadar
Bizim ülke genel olarak sunni imamına bile uyamıyorsun ben sarayın camisinde namaz kılmam diyor ömrü zindanlarda geçiyor. Daha peggamberden 100 yıl sonra böyleyse bizim suçumuz ne.
imam-ı azam.

Bu konuyu bu kadar basitleştiremezsiniz. Öncelikle kavram karmaşasından kurtulmanız gereklidir. Yaratıcıyı kabul ettiğimizde, O'nun bizim bildiğimiz "varlık ve yokluk" kavramlarını da yarattığını, dolayısıyla bu kavramların ötesinde olduğunu kabul etmiş oluruz. Siz ise Yaratıcıyı, O'nun yarattığı dar kalıplara sığdırmaya çalışıyorsunuz. Bu hatanız, mutlak yokluğu kavrayamayan, meseleyi sadece beşeri düzlemde tartışabilen sınırlı algınızdan kaynaklanıyor. Bu sebeple Yaratıcının varlığının tartışılması bile O'nun varlığına delildir. Zira bizdeki varlık ve yokluk bilinci; insanın anlam ihtiyacını bilen Yaratıcının, bu ihtiyaca binaen insan zihnine bahşettiği bir hakikattir.

Aynen 700'lü yıllarda kamera vardı.
Günümüzde ki dinden soğuma nedeninden bahsediyorum.

Siz benim sanırım kameranın o yıllarda bulunduğunu izah etmeye çalıştığımı anladınız.

Büyü, mucize, her türlü fizik üstü olaylar ne zaman gerçekleşti?
Teknolojinin gelişmediği zamanlarda böyle söylemler çok vardı değil mi?
Şimdi neden kimse büyüden, özel güçlerden söz edemiyor? Bu arada biliyorum mucizeler günümüzde olmuyor islama göre. Fakat tüm yalan yanlış algılar kameralı sistemler olmadan önce ortaya atılan gerçeklerdir.
Teknoloji konusu ise; İnsanlar tek tıkla doğru bilgiye erişebiliyor. Önceden illa kitap gerekirken şimdi milyonlarca bilgi elimizin altında. İnsanlar bazı şeylerin farkına varabiliyor.

Mucizeler peygamberlere özeldir. Son peygamber 7. yüzyıl da vefat ettiğine göre mucize bekleyemezsin zaten şuan dolayısıyla dediğiniz şey İslam için geçerli değil. Kuran da şu ayette eleştiriyor zaten bu durumu İsra suresi 36. ayete bakabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…