Günümüzde gençler niye dinden soğuyor?

Bilgiye ulaşmak kolay ise bilgiye erişmiş olursun zaten. Ben burada orantı vermedim. Kendi milletimizden örnek verdim. Elinde telefon olan hemen hemen herkes açıp Google'a yazabiliyor. Burada bilgi dediğimiz şey uydurma veya doğru olmak zorunda değil. Bilgi değişebileceği için kesin olarak konuşamayız zaten. İslam da bunun en büyük örneği, hâlen İslam ile alakalı bilgiler değişip gelişiyor.

Bu rehber niye bu kadar anlaşılması zor acaba? Kalkıp 2000'de Türk'ün birine niye Arapça anlaşılmayan bir kaynak veriyor? Madem anlamı bu kadar kolay bozuluyor, Türkçe göndermeye gücü yetmiyor mu? Kur'an'ı Türk biri zor anlarken Arap adam kolay bir şekilde anlıyor. Tanrı burada taraf tutuyor. Ayrıca geçenlerde de Tanrı'nın insanları sonsuza kadar yakmasına değindim. Aklı olan adam bunu sorgular. İyi yaşayıp sadece inanmamış olan adamın günahı ne de sonsuza kadar yanıyor? Bir kadının hayatını zehir edip Müslüman olan adam cezasını çekip huriler ile eğlenmeye gidiyor. Cennette huriler ile eğlence varken diğer tarafta sadece doğru yolu bulamadığı için, coğrafyası yüzünden inanmamış biri olduğu için sonsuz bir acı çekiyor. Sonsuz. Tekrar ediyorum sonsuz. Sonsuz merhametli Tanrı kulunu sonu olmayan bir acı çektiriyor. Burada bana Tanrı'nı savunabilir misin peki? Çıkartabilir gibi yorumlar yapma. Yazmış kaç sene önce çıkartmayacağım diye. Kendi sözünden niye dönsün?
Türkçe inseydi İngiliz birisi niye İngilizce inmedi derdi. Dediğin gibi her dilde inseydi anlaşılması zorlanırdı. Meal okuyarak gayet anlarsın Kur'an'ı.

Kur'an'ın Arapça inmesinin sebebi şudur bence: Diyelim ki bir ayette bir kelime var ve bu kelimenin 10 anlamı var. Ben kalbi İslam'a açık biri olarak olumlu anlamı seçerim, kalbi kapalı biri olumsuzu seçer. Bunu başka bir dil de yapamıyorsun ayrıca. Eğer farklı dilde inse Kur'an yorumlanamaz olurdu ve mevcut kâfirlerin seçim hakkı kalmaz, hepsi Müslüman olurdu. Bu durum da İslam'ın sınav kavramıyla çelişirdi ve bunu sadece Allah bilir. Aklı olana ve düşünen insana bu da mucizedir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkçe inseydi İngiliz birisi niye İngilizce inmedi derdi. Dediğin gibi her dilde inseydi anlaşılması zorlanırdı. Meal okuyarak gayet anlarsın Kuranı.
Ben burada Türkçe insin demedim zaten. Orasını Allah kendi düşünsün benim beynim tanrı kavramına el vermez. Meal olarak maalesef anlayamayız bin bir türlü meal çıkıyor Türkçe çevirisi olmadan tam olarak anlayamazsınız ama herkes farklı anlatıyor. Ateist adam çeviriyor saçma sapan argümanlar ekleyerek saçmalaştırmaya çalışıyor. Dindar biri çeviriyor beğenmediği yerleri sanki kendisi tanrıymış gibi düzenliyor.
Tanrını savun falan nedir ya Allahın benim savunmama ihtiyacı mı var sence ?
Elbette yok. Dinini savunma anlamında dedim. Beni aydınlatırsan sevaba da girmiş olursun hem.
Çok basit sorduğun soru. Sen şuan kendi aklınla sonsuz bir varlığı reddiyorsun o da sana sonsuz cehennem vadediyoe bu kadar basit. Öldün de sorgulandın mı biladerim ? Sizler için ayet var zaten Kuran da Fatır suresi 36. Ya da Yunus suresi 44. Ayet bakabilirsin. Arap biri kolay anlamıyor ayrıca Kuran dili şuan ki arapçayla birebir değil.
Ben sonsuz bir varlığı reddetmiyorum. Vardır kesinlikle. İnanmayan adamın bir sebebi var:
Gönderdiği kendi döneminden taaa asırlar öncesi olan ve onun dönemine etki etmeyen 123.000 küsür peygamber ve 1400 yıllık kitap onu ikna etmedi. Yarattığı beyin adamı anlamamasına zorladı. Yani burada kulun suçu yok. Ama tanrının bunu yapmasında bir sebep yok zaten her şeyi biliyorsun. Kur'an'ın dili eski Arapça zaten tam olarak anlaşılmaz evet ama Türkiye Türkçesi ve Azerbaycan Türkçesi gibi düşünebiliriz. Bunlar beni tatmin etmedi açıkçası hala kafamda bunu sorgularım. Karşımdaki sonsuz kudretli bir varlık sonuçta insanmış gibi "Sen madem reddediyon al cehennem" diyeceğini sanmıyorum. Bana insanları inansınlar diye korkutmaya çalışıyorlarmış gibi geldi.

Konuyu raporlayacağım. Eğer tartışmak istiyorsanız konu açın oradan devam ederiz. Çok konu dışına çıkıyoruz.

Daha devletin kancasını atmadığı çocuklar imam hatip olacak cocuklar gelince içimiz gerçekten ahlakı anlatıyorlar ama diyanet yazıp gönderince ya uykun ya sövesin gelir. hepsi bu kadar
Bizim ülke genel olarak sunni imamına bile uyamıyorsun ben sarayın camisinde namaz kılmam diyor ömrü zindanlarda geçiyor. Daha peggamberden 100 yıl sonra böyleyse bizim suçumuz ne.
imam-ı azam.

Tanrının varlığı zaten %50 ya vardır ya yoktur. Bu değer ne olursa olsun artmaz. Metafiziksel bir mucize gelmediği sürece de azalmaz. Varsa bile bu yaratıcının hangi dinin tanrısı olduğu ya da aslında din gönderip göndermediği ise daha karmaşık yerlere gider.
Bu konuyu bu kadar basitleştiremezsiniz. Öncelikle kavram karmaşasından kurtulmanız gereklidir. Yaratıcıyı kabul ettiğimizde, O'nun bizim bildiğimiz "varlık ve yokluk" kavramlarını da yarattığını, dolayısıyla bu kavramların ötesinde olduğunu kabul etmiş oluruz. Siz ise Yaratıcıyı, O'nun yarattığı dar kalıplara sığdırmaya çalışıyorsunuz. Bu hatanız, mutlak yokluğu kavrayamayan, meseleyi sadece beşeri düzlemde tartışabilen sınırlı algınızdan kaynaklanıyor. Bu sebeple Yaratıcının varlığının tartışılması bile O'nun varlığına delildir. Zira bizdeki varlık ve yokluk bilinci; insanın anlam ihtiyacını bilen Yaratıcının, bu ihtiyaca binaen insan zihnine bahşettiği bir hakikattir.

Aynen 700'lü yıllarda kamera vardı.
Günümüzde ki dinden soğuma nedeninden bahsediyorum.

Bu nasıl bakış açısı biladerim ? Kameranın varlığı ve internet nedir yani ? Kamerayla Hz.Muhammedin hayatı baştan sona kayda alınsaydı senin Müslüman olmama gibi bir şansın yoktu (kafirlere neler yapıldığını bilirsin Kuran okuduysan) o yüzden seçim, sınav gibi kavramları kullanıyoruz ya hani.
Siz benim sanırım kameranın o yıllarda bulunduğunu izah etmeye çalıştığımı anladınız.

Büyü, mucize, her türlü fizik üstü olaylar ne zaman gerçekleşti?
Teknolojinin gelişmediği zamanlarda böyle söylemler çok vardı değil mi?
Şimdi neden kimse büyüden, özel güçlerden söz edemiyor? Bu arada biliyorum mucizeler günümüzde olmuyor islama göre. Fakat tüm yalan yanlış algılar kameralı sistemler olmadan önce ortaya atılan gerçeklerdir.
Teknoloji konusu ise; İnsanlar tek tıkla doğru bilgiye erişebiliyor. Önceden illa kitap gerekirken şimdi milyonlarca bilgi elimizin altında. İnsanlar bazı şeylerin farkına varabiliyor.

Günümüzde ki dinden soğuma nedeninden bahsediyorum.

Siz benim sanırım kameranın o yıllarda bulunduğunu izah etmeye çalıştığımı anladınız.

Büyü, mucize, her türlü fizik üstü olaylar ne zaman gerçekleşti?
Teknolojinin gelişmediği zamanlarda böyle söylemler çok vardı değil mi?
Şimdi neden kimse büyüden, özel güçlerden söz edemiyor? Bu arada biliyorum mucizeler günümüzde olmuyor islama göre. Fakat tüm yalan yanlış algılar kameralı sistemler olmadan önce ortaya atılan gerçeklerdir.
Teknoloji konusu ise; İnsanlar tek tıkla doğru bilgiye erişebiliyor. Önceden illa kitap gerekirken şimdi milyonlarca bilgi elimizin altında. İnsanlar bazı şeylerin farkına varabiliyor.
Mucizeler peygamberlere özeldir. Son peygamber 7. yüzyıl da vefat ettiğine göre mucize bekleyemezsin zaten şuan dolayısıyla dediğiniz şey İslam için geçerli değil. Kuran da şu ayette eleştiriyor zaten bu durumu İsra suresi 36. ayete bakabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı