Güray Aydın hipertrofi programından devam edilmeli mi?

KayboldumLan

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Hipertrofi Programı
Merhaba,
Bundan önce 2-3 ay kadar Full body antrenmanı yaptım ardından bölgesel çalışmak istedim. Güray Aydın hipertrofi programını uygulamaya başladım. 3. haftam fakat bu program daha ileri bir seviye için uygulanıyormuş ve daha tam olarak güç kazanmış değilim. Kilo almaya çalışıyorum. Bu programdan devam etmeli miyim? Yoksa başka bir bölgesel program mı bulmalıyım? Eğer öyleyse ücretsiz bir bölgesel antrenmanı önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
2-3 ay fullbody yeterlidir diye düşünüyorum.

Ben 2.5 yıldır bu sporu yapıyorum ve bir süredir Güray aydın hipertrofi programını kullanıyorum. Kendime göre bazı şeyleri değiştiriyorum tabii. Benim tavsiyem güç odaklı çalış. Setleri azalt tekrarı azalt kiloyu arttır. Bende bu şekilde 4-5 ay falan kullandım ondan sonra izole hareketlerde 4 set compoundlarda eskisi gibi 3 set ağır kilo devam ediyorum. Geçebilirsin bence şu an Türkiye'de ücretsiz PPL'lerin en iyisi, videosunu da izlemeni tavsiye ederim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2-3 ay fullbody yeterlidir diye düşünüyorum.

Ben 2.5 yıldır bu sporu yapıyorum ve bir süredir güray aydın hipertrofi programını kullanıyorum. Kendime göre bazı şeyleri değiştiriyorum tabii. Benim tavsiyem güç odaklı çalış. Setleri azalt tekrarı azalt kiloyu arttır. Bende bu şekilde 4-5 ay falan kullandım ondan sonra izole hareketlerde 4 set compoundlarda eskisi gibi 3 set ağır kilo devam ediyorum. Geçebilirsin bence şu an Türkiye'de ücretsiz PPL'lerin en iyisi, videosunu da izlemeni tavsiye ederim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Herkes vücut geliştirme çok basit diyor fakat araştırdıkça daha çok çıkmaza giriyorum çünkü herkes farklı bir şey öneriyor. Bu programı beğenmiştim ama biraz araştırınca çok fazla eleştiri gördüm ve yine bir moral bozukluğu yaşadım. Tavsiye için teşekkür ederim. Sence bu programı nasıl daha güç odaklı yapabilirim örnek verebilir misin?

Herkes vücut geliştirme çok basit diyor fakat araştırdıkça daha çok çıkmaza giriyorum çünkü herkes farklı bir şey öneriyor. Bu programı beğenmiştim ama biraz araştırınca çok fazla eleştiri gördüm ve yine bir moral bozukluğu yaşadım. Tavsiye için teşekkür ederim. Sence bu programı nasıl daha güç odaklı yapabilirim örnek verebilir misin?
Seti azalt, tekrarı azalt kiloyu arttır.

Hocam merhaba programa kaçıncı ayınızda başladınız acaba bende 2 ay Full body yaptıktan sonra bu programa geçmeyi planlıyorum gelişim gördünüzmü acaba?

Hocam merhaba programa kaçıncı ayınızda başladınız acaba bende 2 ay Full body yaptıktan sonra bu programa geçmeyi planlıyorum gelişim gördünüzmü acaba?

Gelişimi hiçbir planlama olmadan, salona gidip kafana estiği gibi çalışarak da görürsün. Önemli olan bunu maksimize etmek ve bu program o kadar iyi değil çok abartılan bir program. Konusunu da açmıştın zaten. Bu programa bu kadar merak salmak için bir sebep yok.

Şurada açıkladım neden iyi olmadığını.

Hocam merhaba programa kaçıncı ayınızda başladınız acaba bende 2 ay full body yaptıktan sonra bu programa geçmeyi planlıyorum gelişim gördünüzmü acaba?

Merhaba biraz geç döndüm kusura bakma. Söylemek istediğim birkaç şey var. Öncelikle 2 ay full body sonrası bu program çok ağır gelir zaten programı hazırlayan kişi diyor ki eğer bench press atarken 20 20 takamıyorsanız bu programı uygulamayın diye. Bir diğer söylemek istediğim şey ise şahsen arkadaşın da söylediği gibi program bence abartılıyor. Benim tavsiyem 2 ay full body sonrası kaç gün spora gideceksen ona göre uygun bir split programı çok iyi olur. Ayrıca split atarken ben makineleri kullanmayı tercih ediyorum çünkü form ayarlamakla sıkıntı çekmiyorsun ve daha ağır kilolar girebiliyorsun. İlerleyen zamanda makineler zaten yetersiz kalırsa sen anlarsın ve değişiklikler yaparsın ancak ağırlık arttırana kadar bench pressi bile smith machinede yapabilirsin. En son olarak ise bu hareket olmazsa olmaz diye bir hareket yok bazı insanlar bench press'i fazla abartıyor bu yüzden kendini en rahat hissettiğin, yaparken kası hissedebildiğin hareket en iyisidir. İyi günler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı