Güvenilir bir şekilde dosya şifreleme nasıl yapılır?

Torik61

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, bildiğiniz gibi günümüzde veri hırsızlıkları vs. hız kesmeden devam ediyor. Bu olaylardan rahatsız olduğum için bütün önemli verilerimi(aile fotoğrafları, şirket dosyaları, projeler vs.) Zaten bir harici diskte depoluyor ve sadece gerekli olduğunda bilgisayarıma bağlıyorum. Şu anda tek potansiyel problem fiziksel hırsızlık durumu, buna karşı da yazılımsal bir önlem almak istiyorum. Verilerimi kaptırmadan, güvenli bir şekilde nasıl şifreleyebilirim? Şu anda orijinal Windows 10 Home sl kullanıyorum, sadece efs için 30-40 TL'lik Key alıp OEM Windows 10 Pro'ya geçmeyi düşünmüyorum. Verileri arşivlenmemiş, sıkıştırılmamış durumda saklamayı tercih ediyorum. İstediğimde hızlı bir şekilde dosyalara ulaşmam gerekiyor. Tavsiyelerinizi rica ediyorum.

VeraCrypt. Ama hızlı bir biçimde erişemezsiniz. Açıkçası güvenlik arttıkça hız da buna paralel biçimde düşer genelde. Gerçek hayatta bir dosyayı 10 kilitli kasada sakladığınızı hayal edin. Ona ne kadar hızlı erişebilirsiniz?

Nasıl kullanıldığı: Vera Cryp ile verilerinizi korumaya alın

Ayrıca Windows Defender'ın fidye koruması da işinize yarayabilir belki. İşin doğrusu, zararlı bir etkinliğin yapacağı ilk iş Defender'ı pasifize etmek olacağı için ne denli faydasının olacağı konusunda kuşkularım var.

Google Drive gibi güvenilir cloud servislerinde de dosyalarınızı muhafaza edebilirsiniz ayrıca. En büyük faydası size zaman kazandırır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı