Güvenilir telefon önerisi

IOS işletim sistemi yapısı gereği hacklenmeye pek müsait değil. Andorid kullanacaksanız bilinmeyen kaynaklardan uygulama yükle seçeneğini açmayın, telefona root atmayın, mobil ödemeyi kapatın, her gelen maile, hediye vaatli linke tıklamayın, şifreleriniz hayatınızdan bir bilgi içermesin. Android güvenlik güncellemelerini ihmal etmeyin. Uygulamalara her istediği izni vermeyin. Bankacılık işlemlerinde sanal klavye kullanın. Para sıkıntınız madem yok, iphone 12 Pro Max 512 GB alın.
 
Güvenlik istiyorsanız bunun hiçbir garantisi yok. Garantisi sizsiniz yapacağınız işlemleri ya da hesabınızda bulunan paradan vb şeylerden çevrenizde bahsetmeyin. Bilmediğiniz ya da tereddüt ettiğiniz bir siteye girmeyin. 2K'lık telefonda alsanız 15klık da alsanız sizin için önemsiz.
 
Alacağınız marka modelden daha çok telefonu sadece o amaçla kullanmak daha önemli. Uygulama marketlerinden yüklenen uygulamalar birbirinin verilerine erişemese de SMS vs. gibi izinler ile güvenlik tehdidi oluşturabilirler. Bu nedenle çok kritik işlemler için kullanacaksanız bir telefonu sırf bu işler için ayrı telefon almak daha mantıklı.

Bir diğer önemli nokta da biometrik güvenliği. Telefon ile banka uygulaması kullandığınızda 2FA'dan vazgeçmiş oluyorsunuz. Bir de biometrik gibi aşılması kolay güvenlik seçeneği ile kullanırsanız uygulamayı daha başta güvenlik zaafiyeti oluşuyor. İlla kullanacaksanız da yüz tanıma değil parmak izi şimdilik daha güvenli gibi duruyor. O yönde bir cihaz tercihi yapılabilir.
 
Son düzenleme:
Her işletim sistemine virüs bulaşır, ancak iOS işletim sistemine bulaşması çok daha zordur ama hack işlerinde usta olan tost makinesi veya çamaşır makinesi bile hackler.

Hacklenmemek için ilk olarak her yerde ¨Banka hesabımda çok para var!¨ demeyin, zaten hedefler böyle belirleniyor. Ayrıca her linke, maile tıklamayın, şifrelerinizi kimseyle paylaşmayın, kısacası internet kurallarına uyun.

Ayrıca size ucuz S3 Mini'de önerebiliriz iPhone 12 Pro'da önerebilirz, bu bütçenize bağlı. Bütçenizi söylemez iseniz işimiz zorlaşacaktır.
 

Geri
Yukarı