Güvenli APK siteleri

• Konuyu başlatan Silinen üye 185173
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 35
  • Görüntüleme 4.578
S

Silinen üye 185173

Ziyaretçi
Selamlar, J3 Pro (SM-J3119S) kullanıyorum ve geçen yıl yazılım attım telefonumda Google ürünleri malesef yok. Bende APK kuruyorum fakat bir çoğu virüslü oluyor kullandığınız APK siteleri hangileri?

Çin hükümeti dolayısıyla o bölgedeki ROM’larda Google hizmetleri yasaklandı. Baidu gibi motorlarla kendi marketlerini kullanıyorlar. Başka bir bölgenin yazılımını atabilirsin.
Evet şimdi anlaşıldı. Bu yüzden olabilir. Türkiye'de satışı yapılmış bir ürünün en az bir tane resmi romunu o siteden bulabilirsiniz. Google uygulamalar olacaktır içinde. Xda developers sitesinden yardım alabilirsiniz. Eminim birçok çinli kullanıcı da aynı yola başvurmuştur.

XDA'da bulamıyorum. İnternetten biraz daha araştırayım yapabilirsem buradan paylaşırım.

XDA'da bulamıyorum. İnternetten biraz daha araştırayım yapabilirsem buradan paylaşırım.
Yüklediğiniz ROM'un resmi ROM olduğunu belirtmeden yardım istediğiniz için sorun çözülmedi. Cihazınızda bootloader kilidi açık değil. Resmi recovery yazılımı bu şekilde bir yükleme yapmaya izin vermez. Cihazın önce bootloader kilidini açacaksınız. Ondan sonra custom recovery yükleyeceksiniz. Ondan sonra istediğiniz ROM'u yükleyip Google uygulamalarını yükleyebilirsiniz. Bootloader kilidi açıkken ve custom recovery yüklüyken resmi ROM yüklenmez. Yüklenirse bootloader kilitlenir ve resmi recovery yeniden yüklenmiş olur. Bunları bilerek araştırma yapın. Resmi ROM yönünde Google uygulamalarına sahip olma hakkınız yok gibi görünüyor. Çünkü Çin için hazırlanmış bir işletim sistemi yüklüyorsunuz. Cihazınız hakkında da bilgi vermediniz. Türkiye'den mi aldınız, yoksa yurt dışı cihaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye'den alındı (2. sahibiyim) fakat ben ROM attım cihaza Sammobile'dan indirip (neden attım bende bilmiyorum).
Cihaz;
Model: Samsung J3 Pro
Model numarası: SM-J3119S
Android sürümü: 5.1.1
Baseband sürümü: J3119SZCU1ARH2

Öyleyse Türkiye romu kesin vardır. Onu bulup yüklerseniz sorun kalmaz. Sam mobile sitesini iyice araştırın. Her ülkenin romu var o sitede. Turkey bikgisini görünce indirin. Herhangi bir Avrupa ülkesinin romu da olur. Sonradan Türkçe yapılabilir.
Yine de Türkiye romu olursa iyi olur çünkü çok fazla değişken sözkonusu olabilir.

@Silinen üye verdiğim linkten indirmeyi deneyin. Brick yerse de zaten elinizde daha önce kullanmış olduğunuz rom var. Rom işleri biraz da deneme yanılma işidir. Brickten kurtaracağım diye bilgisayarın başında sabahladığımı bilirim.

Dosyayı indirip deniyorum. Ama sanırım bu da Çin ROM'u çünkü CHC yazıyor. (Çin Halk Cumhuriyeti sanırım.)
Türkiye ROM'u malesef yok pekte umurumda değil Türkçe olup olmaması. Google Apps'leri olsa süper olur.

Silinen üye 185173, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…