Güvenli önyükleme açılmıyor

Hypnamed

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, bilgisayarıma Windows 11 kurmak istiyordum ve sistem özelliklerim karşılıyor mu diye PC sistem durumu denetimi uygulamasını indirdim ve denetlediğimde bana "Bu bilgisayar güvenli önyükleme özelliğini desteklememektedir." diye bir uyarı veriyor. MSI H360M Pro-VD anakarta sahibim, bunu nasıl düzeltebilirim? Düzeltmeden de USB'ye Windows 11 ISO dosyası kurarak bilgisayarıma Windows 11 kursam herhangi bir sorun oluşur mu?

Merhabalar, bilgisayarıma Windows 11 kurmak istiyordum ve sistem özelliklerim karşılıyor mu diye PC sistem durumu denetimi uygulamasını indirdim ve denetlediğimde bana "Bu bilgisayar güvenli önyükleme özelliğini desteklememektedir." diye bir uyarı veriyor. MSI H360M Pro-VD anakarta sahibim, bunu nasıl düzeltebilirim? Düzeltmeden de USB'ye Windows 11 ISO dosyası kurarak bilgisayarıma Windows 11 kursam herhangi bir sorun oluşur mu?
O uyarının sebebi büyük ihtimalle BIOS ayarlarından "Secure Boot" seçeneğinin "Disabled" şeklinde durmasıdır ama bu arada "Secure Boot" özelliğinin hiç olmadığı anlamına da gelebiliyor. BIOS ayarlarınıza yanlış hatırlamıyorsam "Del" tuşu ile girip eğer var ise "Secure Boot" seçeneğini "Enabled" konumuna getirin. Bu seçenek muhtemelen üstteki bölümlerden "Security" olan yerdedir. Eğer "Secure Boot" yok ise Windows 11'i farklı yollar ile de kurabilirsiniz ama "Valorant" gibi oyunlar bu konuda biraz titiz oldukları için bu oyunları oynayamayabilirsiniz.

O uyarının sebebi büyük ihtimalle BIOS ayarlarından "Secure Boot" seçeneğinin "Disabled" şeklinde durmasıdır.

Yeni bilgisayarım için Rufus ile Windows 11 ISO dosyası hazırlarken "No TPM" seçeneğini seçmedim ve Secure Boot kapalıydı. Sorunsuz bir şekilde kuruldu. Sanırım var mı yok mu önemli olan bu, açık veya kapalı olması önemsiz. Yine de Secure Boot açıp denemeli tabii ki.

O uyarının sebebi büyük ihtimalle BIOS ayarlarından "Secure Boot" seçeneğinin "disabled" şeklinde durmasıdır ama bu arada "Secure Boot" özelliğinin hiç olmadığı anlamına da gelebiliyor. BIOS ayarlarınıza yanlış hatırlamıyorsam "del" tuşu ile girip eğer var ise "Secure Boot" seçeneğini "enabled" konumuna getirin. Bu seçenek muhtemelen üstteki bölümlerden "Security" olan yerdedir. Eğer "Secure Boot" yok ise Windows 11'i farklı yollar ile de kurabilirsiniz ama "Valorant" gibi oyunlar bu konuda biraz titiz oldukları için bu oyunları oynayamayabilirsiniz.

Secure Boot seçeneği kapalı durumdayken kilitli. Aktif hale getiremiyorum. Ne yapmam lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı