Güvenli olmayan bir siteye numara onayı verilirse ne olabilir?

Billiemyflower

Decapat
Merhaba, şu an da birçok kişi Trendyol kadınlar gününe özel hediye anketini doldurup inanıyorlar buna. Sınıf grubumda öğretmen dahil birçok kişi bunu yapmış, içlerinden 2'si numara girip onay vermiş bu siteye. Ben şahsen bu sitenin asla güvenilir olduğunu düşünmüyorum. Soru şu, telefon numarasını girerlerse onay verirlerse bir sıkıntı olur mu ya da ne gibi sıkıntılar olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de annem Türk havayolları adlı sözde siteden Kadınlar Günü hediyesi diye 17 kişiye mesaj attı son anda durdurdum 3 kişiye daha atıp onaylasaydı telefon gitmişti.

Onaylamadıktan sonra sıkıntı yok Malwarebytes ESET McAfee Kaspersky ile taradım ve McAfee ile veri sızıntısı denetledim bir şey olmadı. E postada ve telefonda ise garip olaylar yok şu an.

Ama onaylarsan sıkıntı SMS bombardımanına tutulabilir hesaplarını çaldırabilir daha kötüsü banka kartlarına erişebilirler.

Kadınlar Günü üzerinden yapılan dolandırıclık girişimi ile ilgili bir bilgim yok fakat kısaca bu doladırıcıkları nasıl yaptıklarını açıklayabilirim. Popüler bir sitenin adına çok benzeyeyn bir domain satın alıyorlar. Örnek olarak trendyol.com yerine tremdyol.com. Aynı şekilde bu siteye gerçek Trendyol'un giriş sayfasını kuruluyor. Siz kanıp giriş bilgilerinizi girdiğinizde ise ne yazarsanız yazın kullanıcı bilgileri yanlış diyor ve oraya yazdıklarınız direkt onların ellerine gidiyor. Onlarda gerçek Trendyol'a bu bilgilerle giriş yapıp hesabı ele geçirmiş oluyorlar. Eğer kredi kartınız tanımlı ise yüklü miktarda alışveriş yapabilirler.

Benim de annem Türk havayolları adlı sözde siteden Kadınlar Günü hediyesi diye 17 kişiye mesaj attı son anda durdurdum 3 kişiye daha atıp onaylasaydı telefon gitmişti.

Onaylamadıktan sonra sıkıntı yok Malwarebytes ESET McAfee Kaspersky ile taradım ve McAfee ile veri sızıntısı denetledim bir şey olmadı. E postada ve telefonda ise garip olaylar yok şu an.

Ama onaylarsan sıkıntı SMS bombardımanına tutulabilir hesaplarını çaldırabilir daha kötüsü banka kartlarına erişebilirler.
Ben youtubeda fake hediye kartı give awaylere girip tıklayıp SADECE numaramı girdim onay filan vermedim.
Araştırdım, normalde Gmail istiyormuş. Ben tel i girdim o kadar.
Biraz stresliyim mcafee den tüm güvenlik kontrollerini yaptım sorun çıkmadı, sizde araştırıp bilgi verirseniz mutlu olurum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı