Güvenliğime fazla önem veriyorum

Bir şifre yöneticisi kullanabilirsiniz.

Ben Bitwarden kullanıyorum.
Kendi bilgisayarımda çalışan Vaultwarden sunucusu ile kullanıyorum, bütün veriler bende kalıyor.
Kendi sunucunuzu açmak istemiyorsanız Bitwarden'in resmi sitesine de kaydolabilirsiniz.

Adını ve doğum tarihini kullanarak kendine özel bir kod yapabilirsin.
Bu çok kolay tahmin edilebilecek bir yöntem.

Şifrelerimi akılda tutulamayacak kadar zor yapıyorum tüm şifrelerim Word dosyalarında ayrı ayrı kayıtlı ve yedek olarak bir USB bellekte kayıtlı örnek mailim şifresi şu şekilde:

Kaalosılkkskcıp20 örnek verdim neredeyse tüm şifrelim bu şekilde aşırı ayrı ayrı karışık, bir gün tüm dosyalarım silinse hiçbir mailimi hesaplarımı kaybedeceğim. Bundan nasıl kurtulabilirim?

Hocam sanki çok fazla ciddiye alıyorsun bu işi.
Çift faktörlü koruma yeterli olur.
GSM sistemini hack edip sana gelen SMS'yi kendilerine yönlendirmeleri gerekecek.
Yapılabilir mi belki ama eğer CIA da çalışmıyoran kimse senin mail hesabına erişmek için bu kadar uğraşmaz.

Bence bu kadar takıntılı olmaya gerek yok. Sizin sifreleriniz şu an kaç kişinin elinde zaten. Kullandiginiz yerler coktan verilerinizi başka bitilerine aktardı. Onleminizi alın aşırı kafaya takmayın.

Şifreler tahmin edilerek değil algoritmayla kırılıyor. Ne kadar random bir şey yazsanız bile kırmak isteyen kolayca kırar. Kaldı ki kimse tutup da X kişisinin Instagram'ına bakayım demiyor. Olta atıyorlar ve sen oltaya gelmediğin sürece hesabın çalınmıyor. O yüzden bu kadar paranoyaklık düzeyine çıkan güvenlik kuşkusu sadece kişinin kendisine zarar veriyor. En azından benim kanım bu yönde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı