Çözüldü Güvenlik için Windows'ta standart hesap kullanılmalı mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. 2012 yılından beri aktif olarak bilgisayar kullanıyorum. Gerek Windows 7, gerek Windows 8, gerek 8.1, gerek XP kullandım ve şu anda Windows 10 Pro 2004 kullanıyorum.

Bugüne kadar Windows'ta kısıtlanmak istemediğim için hiç standart hesap ile aktif bir şekilde Windows kullanmadım, hep yönetici hesabı ile kullandım. Fakat bazı yerlerde günlük kullanımda yönetici hesabı yerine standart hesap kullanın deniyor. Özellikle de Microsoft tarafından bu söyleniyor.
Ben zaten bilinçli bir kullanıcıyım ve aynı zamanda sistemimde kıs 2020 kullanıyorum. Fakat standart hesap değil yönetici hesabı kullanıyorum.

Sizce günlük kullanımda standart hesap mı kullanılmalı yoksa yönetici hesabı mı? Ve neden kullanılmalı?

@Murat5038 @24099

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Açıkçası son kullanıcı için çok fark etmiyor. UAC felan açık kaldığı sürece.

Yönetici hesabını şifreleyip standart hesap kullanmak elbette daha iyidir ama sadece bu yeterli değil. Hep dediğim gibi sisteminizde iyi bir güvenlik yazılımı da bulunsun. Ama iki şekilde de virüs bulaşabiliyor yani.

Bu arada konuyu yeni gördüm. Herhalde etiket işlememiş.
Ben hep yönetici hesabı kullanıyorum. AV olarak da KIS 2020 kullanıyorum. Bir sorun yaşamadım.
Kaliteli bir AV ile beraber bilinçli bir kullanıcının sorun ihtimalini oldukça azaltacağını düşünüyorum. :)

Ben hep yönetici hesabı kullanıyorum. AV olarak da KIS 2020 kullanıyorum. Bir sorun yaşamadım.
Kaliteli bir AV ile beraber bilinçli bir kullanıcının sorun ihtimalini oldukça azaltacağını düşünüyorum. :)
Zaten KIS 2020 kullanıyorum ve bilinçliyim de. Lakin yine de standart hesap kullanılmalı mı?

Standart hesap kullanmanızı gerektirecek bir durum yok. Eğer bilgisayarınızı sizden başka aileniz kullanıyorsa herkes için ayrı hesap açıp sizin haricinizdekilere standart hesap ayarlayabilirsiniz.
Bir tek ben ve abim kullanıyoruz bilgisayarı fakat bazen diğer abim geliyor ve CS:GO falan oynuyor, onun bir hesabı yok. Aklımda 2 tane plan var.
  1. Sadece diğer abime LumberJack adında bir standart kullanıcı hesabı açmak.
  2. Kendi hesabım (Red) hariç tüm hesapları standart hesaba çevirmek ve kendime de Yusuf6554 adında, diğer abime de LumberJack adında standart hesap açmak.
Sizce hangisi daha mantıklı olur?
@Murat5038 @24099 bu konuda en bilgili insanlar sizsiniz, etiketleyelim.

Bir tek ben ve abim kullanıyoruz bilgisayarı fakat bazen diğer abim geliyor ve CS:GO falan oynuyor, onun bir hesabı yok. Aklımda 2 tane plan var.
  1. Sadece diğer abime LumberJack adında bir standart kullanıcı hesabı açmak.
  2. Kendi hesabım (Red) hariç tüm hesapları standart hesaba çevirmek ve kendime de Yusuf6554 adında, diğer abime de LumberJack adında standart hesap açmak.
Sizce hangisi daha mantıklı olur?
@Murat5038 @24099 bu konuda en bilgili insanlar sizsiniz, etiketleyelim.
Bir hesap yönetici olmak zorunda.

Bir hesap yönetici olmak zorunda.
Zaten öyle yapacağım. Sadece kendi kullandığım Red adlı hesabı yönetici olarak bırakıp diğer hepsini standart kullanıcı yapacağım herhalde.

Açıkçası son kullanıcı için çok fark etmiyor. UAC felan açık kaldığı sürece.

Yönetici hesabını şifreleyip standart hesap kullanmak elbette daha iyidir ama sadece bu yeterli değil. Hep dediğim gibi sisteminizde iyi bir güvenlik yazılımı da bulunsun. Ama iki şekilde de virüs bulaşabiliyor yani.

Bu arada konuyu yeni gördüm. Herhalde etiket işlememiş.

Çözüm
Zaten KIS 2020 kullanıyorum ve bilinçliyim de. Anlaşılan çok da gerekli değil. Zaten ne kadar önlem alsak da bulaşabilen virüsler var.
Ancak UAC kapalı bende. Tamamen kapalı değil ama soru sormuyor. Sizce açmam çok gerekli midir?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı