Güvenlik USB'si nasıl hazırlanır?

Makaleler
18
Yer
Valisiz Vilayet!
Merhaba.
Bildiğiniz üzere Windows sistemlerin güvenliğini artırmak ve güvenli bir giriş opsiyonu olarak güvenlik USB'leri kullanılıyor.

Bu tip bir şeyi bir ara hazırlamaya niyetlenmiştim ancak vazgeçmiştim.
Elimizdeki herhangi bir flaşı bu şekilde bir giriş anahtarına dönüştürebiliyor muyuz? Şahsen bir kez de olsun denemek istedim.

Yapabiliyorsak nasıl yapıldığına dair bir yönerge sunabilir misiniz?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

image_2025-05-12_192648099.png

Benim bildiğim hayır bunun için özel USB'ler lazım.
Merhaba hocam. Cevabınız için teşekkür ederim.

YubiKey gibi ürünlerden bahsetmektesiniz anladığım kadarıyla, doğru mudur?

Merhaba.
Bildiğiniz üzere Windows sistemlerin güvenliğini artırmak ve güvenli bir giriş opsiyonu olarak güvenlik USB'leri kullanılıyor.

Bu tip bir şeyi bir ara hazırlamaya niyetlenmiştim ancak vazgeçmiştim.
Elimizdeki herhangi bir flaşı bu şekilde bir giriş anahtarına dönüştürebiliyor muyuz? Şahsen bir kez de olsun denemek istedim.

Yapabiliyorsak nasıl yapıldığına dair bir yönerge sunabilir misiniz?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Eki Görüntüle 2489556
Merhaba hocam. Cevabınız için teşekkür ederim.

YubiKey gibi ürünlerden bahsetmektesiniz anladığım kadarıyla, doğru mudur?
YubiKey, Feitian, SoloKey bunların örnekleri. Bence gereksiz, fakat 2FA, MFA vb. için kullanılıyor. Veriler şifreli bir şekilde saklanıyor. Normal diske göre biraz daha güvenli denebilir fakat fiziksel olması kimine göre dez avantaj olabilir.

YubiKey, Feitian, SoloKey bunların örnekleri. Bence gereksiz, fakat 2FA, MFA vb. için kullanılıyor. Veriler şifreli bir şekilde saklanıyor. Normal diske göre biraz daha güvenli denebilir fakat fiziksel olması kimine göre dez avantaj olabilir.
Hocam açıkçası ana yöntem olarak kullanma niyetim yoktu hiçbir şekilde. İmkan varsa deneme amaçlı olarak yapmak istemiştim.

Cevabınız için teşekkür ederim.

Hocam açıkçası ana yöntem olarak kullanma niyetim yoktu hiçbir şekilde. İmkan varsa deneme amaçlı olarak yapmak istemiştim.

Cevabınız için teşekkür ederim.
Rica ederim. Dediğim gibi, üst düzey bir şirket bilgileri içermiyorsa kullanmanızda pek mantık bulamıyorum. Tabii ben o durumda da kullanmam :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı