Çözüldü gulrsgdd.app.link virüslü müdür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

0tac

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, biliyorsunuz ki can sıkıcı bir olay yaşandı.

Screenshot_20220927-183300_Twitter.jpg

Bu olay etiketlerine bakarken şu videoya rastladım. Sansürsüz halini izlemeye tabii meraklı değilim ama bu videonun sansürsüz olarak paylaşılamayacağını bildiğim için bu videoyu linki görmeden normal Twitter videosu sanıp açtım. Site olduğunu yönlendirildikten sonra anladım ve hemen çıktım. Kaspersky ve Malwarebytes ile tarama yaptım bir sonuç çıkmadı. Virüs bulaşmış olabilir mi? Link App. Link ile bitiyor.

Çözüm
Linki görmedim. Normal Twitter videosu sandım o an.

Linle tekrar tıklayıp bağlantıyı kopyalamaya korktum. Uzantılar olmadan başlıktaki gibi yazdım bağlantıyı temiz. Bir sorun çıkma ihtimali var mı trojan virüs v.b?

Hala daha olabilir. Dediğiniz gibi bir siteye yönlendirilmişseniz o site temiz gözüküp yönlendirildiğiniz siteden bulaşabilir.

Taramalar temiz demiştiniz. Kaspersky veya ESET kullanmaya devam edin. Bir sorun çıkarsa bulunur.
Temiz diyor hocam.

Kaspersky'ın ücretsizini veya Malwarebytes kullanın premiuma gerek yok bence (tabii içiniz rahat etmeyecekse kullanın Premium'u ancak pek sorun çıkmaz diye düşünüyorum).
İkisini beraber kullansam olur mu? Ne kadar sürede bir tarama yapayım?

Tarama yaparken internetin açık ve ya kapalı olması fark eder mi? Bu arada çok teşekkür ederim yardımlar için.

İkisini beraber kullansam olur mu? Ne kadar sürede bir tarama yapayım?

Hocam dediğim gibi hem telefonu yorar hem de istikrarsızlığa yol açar.
Günde bir yapıp birkaç ay sonra da haftada Bi'e çekerseniz yeterli olacaktır.

Tarama yaparken internetin açık veya kapalı olması fark eder mi? Bu arada çok teşekkür ederim yardımlar için.

Fark etmez hocam. Hatta interneti kapatırsanız buluttan veri çekemeyeceği için sorun çıkabilir.
Rica ederim ne demek.

Yarım saatte bir niye tarama yapıyorsun gerek var mı?
Güvenliği elden bırakmamak için yapıyordum önemli bilgiler var.
Hocam dediğim gibi hem telefonu yorar hem de istikrarsızlığa yol açar.
Günde bir yapıp birkaç ay sonra da haftada Bi'e çekerseniz yeterli olacaktır.

Fark etmez hocam. Hatta interneti kapatırsanız buluttan veri çekemeyeceği için sorun çıkabilir.
Rica ederim ne demek.
Tarama için ESET mi Kasperky mı kullanayım?

O zaman yenidir merak etmeyin öyle bir şey indirmedikçe exploit falan bulup telefonunuza sızacaklar falan kolay iş değil rahat olun taramalar temiz dimi. İlla rahat edecem diyorsanız telefonunuza stock rom atın (sıfırlama değil stock rom).

Format gibi bir şey telefonlar için temiz kurulum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı