Gumball geri dönüyor!

Keşke sanal bir platforma geçselerdi.
Şirketlerin "dijital platform" sevdası yüzünden çocukluğumuz çöp olup gidiyor her sene. Disney Channel'ın kapatılması bunun en büyük örneği. Sonra da para ödemek zorunda kalıyoruz o içerikleri birebir izlemek için. Bahsettiğimiz içerik de çocuk içeriği, lütfen biraz düşünün ve mantık kurun.

Umarım YouTube Kids'te ya da bazı saçma televizyon kanallarında yayınlanmaz; çünkü RTÜK'ün saçma kuralları yüzünden sansürlenme ihtimali var.
Hocam her türlü sansürlenecek ne yazık ki. RTÜK yıllardır Gumball'a ve Gumball gibi çizgi filmlere böyle bir muamele yapıyor. Adaletsiz bir kurum. Türk dizilerinde o kadar pandamina kopuyor, bir gram ses çıkarmıyorlar. Ama konu çizgi filmlere gelince anında sansür koyuyorlar veya para cezası veriyorlar. Çocuklar için sakıncalı (!) oldukları için sözde.

Ülkedeki yönetim değişmedikçe RTÜK de değişmez abi, bu kafanızda bulunsun.

Son düzenleme:
Çocuklar ne yapacak peki?
Haklısınız, tabii ki çok komik rakamlara her ay para ödüyoruz. Bu platformlaşmaya ben de karşıyım. Disney Channel gibi bir kanalın kapanması, çocukluğumuzdan birçok anıyı da beraberinde götürdü. Keşke her şeyi paralı yapmak yerine, ücretsiz hizmetler sunup, saçma çocuksu çizgi filmler yerine Regular Show, Adventure Time, Phineas ve Ferb, Esrarengiz Kasaba gibi kaliteli yapımlar verseler.

Hocam her türlü sansürlenecek ne yazık ki. RTÜK yıllardır Gumball'a ve Gumball gibi çizgi filmlere böyle bir muamele yapıyor. Adaletsiz bir kurum. Türk dizilerinde o kadar pandamina kopuyor, bir gram ses çıkarmıyorlar. Ama konu çizgi filmlere gelince anında sansür koyuyorlar veya para cezası veriyorlar. Çocuklar için sakıncalı (!) oldukları için sözde.

Ülkedeki yönetim değişmedikçe RTÜK de değişmez abi, bu kafanızda bulunsun.
Türk dizilerinde kadına şiddet gibi saçma sapan konulara, aşk, töre, namus gibi mafya temalı dizilere sansür koymayan RTÜK adlı kurumun, bu tür saçmalıklarla uğraşmasından nefret ediyorum. Tam tersine, özgürlüğü kısıtlıyor ve asıl engellemesi gereken içerikleri engellemiyor.

Valla dostlar, Gumball geri dönüyor dönmesine de fragmanı izledikten sonra şu iki sorunun cevabını merak etmeye ve düşünmeye başladım:

1- Gumball serisinin tam adı yeni sezonla birlikte neden değişti ve yeni isimdeki "Tuhaf"tan kastedilen şey tam olarak nedir?
2- Rob'u biliyorsunuzdur. En son yayınlanan sezonun final bölümünde boyut yok oluyordu ve Rob boşluğa düşüyordu. Sizce Rob yeni sezonda geri döner mi tam olarak? Dönerse de eskisi gibi düşman olarak mı yoksa eski kişiliğinden arındırılmış bir şekilde mi dönecek?

Siz ne düşünüyorsunuz bu konularda?

Bunların dışında Gumball'ın 7 yıl aradan sonra piyasaya geri dönmesi beni aşırı mutlu etti. Şu an bile meraklanıyorum "acaba yeni sezon nasıl olacak?" diye. Bence yeni sezon da diğer sezonlar gibi güzel olur. Zaten Gumball'ın yapımcıları bizi hiçbir sezonda pişman etmedi, bize her yeni sezon çıktığında "keşke onun / bunun yerine şu / bu olsaydı" vb. gibi birşey dedirttirmediler, eksik olmasınlar.

Bakalım, yeni sezonun nasıl bir sezon olduğunu bize zaman gösterecek.
1) denilene göre bu yeni serinin çok iddialı ve üst düzey bir iş olduğunu düşündükleri için yeni film altında çıkartmışlar (reboot falan yok yani)
2) Yeni sezonda muhtemelen Rob ve boyutun yok olması hakkındaki olayları bölümlere yaya yaya, ya da tek seferde anlatırlar olayı diye tahmin ediyorum (Banana Joe'nun annesi hakkında da bir şeyler görürüz belki)

1) denilene göre bu yeni serinin çok iddialı ve üst düzey bir iş olduğunu düşündükleri için yeni film altında çıkartmışlar (reboot falan yok yani)
2) yeni sezonda muhtemelen rob ve boyutun yok olması hakkındaki olayları bölümlere yaya yaya, ya da tek seferde anlatırlar olayı diye tahmin ediyorum (banana Joe'nun annesi hakkında da bir şeyler görürüz belki)

Banana Joe annesini bir kenara bırakalım bizimkiler şimdi Rob'u direkt unuttu çünkü silindi zaten hatırlamıyolardı ama gene de biliyolardı.

Süngerbob'tan sonra en sevdiğim 2. çizgi film. İleride bu ikisini de baştan sona izleyeceğim.
1747780012049.jpeg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı