Gurbetçiler neden böyle?

Makaleler
12
Daha fazla  
Şimdi size 3 video linki atacağım ben sinir küpüne döndüm sizde izleyin herkesin yorumlarını merak ediyorum çünkü. 1 video daha küfür var diye koymadım. Ve emin olun en sinir bozucusu oydu yasak değilse sonradan ekleyebilirim. Linkler TikTok linkleri ama TikTok izlemiyorum ataberk doğandan gördüm.

İlk video bu yorum yapmak istemiyorum. İzleyin görüşlerinizi alta yazın lütfen.

Bu 10 yaşında bir çocuk ve adamın söylediği haklı şeylere sadece boş yapıyorsun diyor. Ve neden boş yaptığı hakkında bir şey söylemiyor. Ve orada oturup haklı olduğumuz konuda 10 yaşında Almanya'da yaşayan bir çocuk bunları boş olarak görüyor. Ve bu benim ağırıma gidiyor.

Bu videoda da sırf adam 20 Euro ile 1 hafta geçinebiliyorsunuz dediği için fiş atmış. Ve burada da anlatmaya çalıştığı 20 Euro ile geçinemiyoruz. Durumumuz kötü. Adam dünyayı almış. Aldığı şeylerin fiyatı gördüğüm kadarıyla maksimum 11 Euro. Ve hala bunu diyebiliyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce onlar yaşarken biz şükretmeli miyiz? Onlar öyle diyor çünkü. Bir video daha var ama o en sinir bozucusu ve biraz küfür içerdiği için atmadım. Eğer sürpriz bozanla sansürleyip atmam yasak değilse atabilirim. Şu an sinir küpüne döndüm keşke izlemeseydim. Tamam belki durumumuzla onları alakası yok ama böyle de konuşmaları sinirimi bozuyor. Oradan Türkiye cennet vs. diyorlar. Gel burada yaşa o zaman biz oraya gidelim dendiğinde düzenimiz var oluyor. Orada yaşamanıza kimsenin bir şey dediği yok ama oradan yaşayıp Türkiye güzel şükredin diyemezler. Bu ben de dahil herkesin sinirini bozar diye düşünüyorum. Çalışın sizinde olsun diyorlar ya bir de o lafa daha da sinirleniyorum. Asgari ücretle sıfır araba alamıyor burada insanlar ya. Burada asgari ücretle 14 15 yıl çalışsan bile kendine bir Mercedes bir BMW alamıyorsun. He bir de akşam 12'ye kadar çalışarak. Almanya'da 8 saatten fazla çalıştırmak yasakmış. Ben onların orada alıp benim burada alamadığım birşey için şükretmek zorundan değilim.

Diyecek bir şey yok. Bu günlerinde geçeceğini inşallah refaha kavuşacağımızı ümit ediyorum. Gurbetçilere ise diyecek bir lafım yok, keşke bir de Türkiye'de yaşamayı deneseler. Aah, pardon onların düzeni vardı orada.
Gurbetçiler vatan hainidir, dolar yükselince seviniyorlar.
Gurbetçilerin içini okudunuz herhalde, direk hain hükmü kestiniz? Yaptıkları yanlış olsa da kimseye hain hükmü veremezsiniz haberiniz olsun.

Avrupa'da yaşaması sanıldığı kadar kolay olmasa da buradan daha kolay olduğu kesin. Burada konuşmak şikayet etmek bize hiçbir şey kazandırmaz. Hepimiz okumalı, kendimizi geliştirmeliyiz ki yanlış gördüğümüz şeyleri, hataları düzeltebilelim.
İstediğiniz kadar konuşun bu hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Lafla peynir gemisi yürümez. İşleri düzeltmek bizim elimizde.

Benim ya da buradaki birçok insanın oradan yaşayan gurbetçilerin aldığı şeylere lafımız yok. Ya da yaşamlarına çok kolay dediğimiz de yok. Ama orada yaşayıp benden kat kat daha iyi yaşayan. En kötü işte çalışan birinin bile burada çalışan bir hemşireden daha iyi geçinebilmesi ve hala daha siz şükredin Türkiye cennet demesi ağırımıza gidiyor sadece. Orada yaşayıp Türkiye'de sürünen insanlara şükredin diyemezler. Ya adamlar kendi dediklerine bile inanmıyorlar ki bazı gurbetçiler orada kazanıp Türkiye'de Euro ile alıyorlar. Ve Türkiye oradan daha ucuz diyorlar. Nasıl yaşayamıyorlar burada ben alışverişimi hep Türkiye'den yapıyorum diyorlar. Ve bunun ne kadar saçma bir söylem olduğunu idrak edemiyorlar. Bunlar da yetmezmiş gibi orada yönetilip benim yönetiliş biçimime oy kullanıp karışabiliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…