Termal macun tabakasını olabildiğince ince sürdünüz mü? Vidaları sağlam sıktınız mı? Radyatörde aşırı derece bir tozlanma yoktur zaten.
Sıcaklık mevzusunu halletmeden daha öteye gitmeyi çok sağlıklı bulmuyorum.
Sıcaklık değerleri maxsimum 70 dereceyi aşmaya başladığında orada bir durmamız, sıcaklık sorununu halletmemiz gerekir.
Radyatör zaten yepyeni, dün unbox yaptım, bugun overclock yapıyorum. Tertemiz. Lakin kasamın içi hep temizdir, 2 haftada bir açarım her birşeyini temizlerim, ilk günkü gibi içi halaH100i den önce stok fan vardı, onu söktüm ve üstünde kalan macunu iyice temizledim. Almadan önce araştırmıştım, h100i zaten üstünde macun ile geliyor yazmıştı insanlar. Aynen de o şekilde oldu. Kutudan çıkarttığımda zaten üstünde macun sürülü bir şekilde geldi o yüzden macun alma düşüncesine girmedim hiç. Vidaları çapraz şekilde elimle sıktım monte ederken. Hepsini yerleştirdiğimde ise tornavida ile iyice sıktım.
4,2'de de stabiliteyi sağlamayı başarmış görünüyorsun. Ancak sıcaklıkların 3'er 5'er arttığının da farkındasın galiba
Yarın ufak bir voltaj artışı deneyeceğiz, ancak sıcaklıklar ufaktan ufaktan problem olmaya da başlıyor.
Soğutucunun montajı düzgün yapıldı mı acaba? Sıcaklık değerlerinin biraz daha düşük olması gerekirdi. H100i 2300RPM'de kendini parçaladığı halde 65 derecelere çıkması çok da normal gelmedi bana.
Teşekkürler dostum. Yazmanı bekliyorumH100i için daha düşük değerler geçerli olmalıydı, bu noktada yanlışlık yok çünkü H100i gerçekten oldukça iyi bir sıvı soğutma sistemi.
Voltajlı OC işine elbette geçeceğiz, geri dönüşünü bekliyordum. İş çıkış saatine denk geldiği için akşama başlarız voltaj vermeye. Hangi değerleri vereceğini ileteceğim ben sana.
H100i için daha düşük değerler geçerli olmalıydı, bu noktada yanlışlık yok çünkü H100i gerçekten oldukça iyi bir sıvı soğutma sistemi.
Voltajlı OC işine elbette geçeceğiz, geri dönüşünü bekliyordum. İş çıkış saatine denk geldiği için akşama başlarız voltaj vermeye. Hangi değerleri vereceğini ileteceğim ben sana.
Bir arkadaş konunun başında H110 alsa daha iyi değil miydi demiş, ancak 400R'a H110 sığmıyor. Fanları dışarı takmak zorunda kalıyorsunuz. H100i güzel tercih
Bunun yanında 2 haftada bir temizlemene gerek yok, bulunduğun ortam çok tozlu olsa bile 2 haftada filtreleri temizlemen yeterlidir bence. O süre bile kısa ya neyse
H100i üstünde gelen değilde, daha kaliteli bir termal macun ayrı alıp sürseydin daha süper olurdu. Zira H100i üzerinde gelen macundan şikayetçi olan çok arkadaş gördüm.H100i den önce stok fan vardı, onu söktüm ve üstünde kalan macunu iyice temizledim. Almadan önce araştırmıştım, h100i zaten üstünde macun ile geliyor yazmıştı insanlar. Aynen de o şekilde oldu. Kutudan çıkarttığımda zaten üstünde macun sürülü bir şekilde geldi o yüzden macun alma düşüncesine girmedim hiç. Vidaları çapraz şekilde elimle sıktım monte ederken. Hepsini yerleştirdiğimde ise tornavida ile iyice sıktım.
Radyatör zaten yepyeni, dün unbox yaptım, bugun overclock yapıyorum. Tertemiz. Lakin kasamın içi hep temizdir, 2 haftada bir açarım her birşeyini temizlerim, ilk günkü gibi içi hala
Süper anlatıyorsunuz, devam edin. Üşenmeden okuyorumH100i için daha düşük değerler geçerli olmalıydı, bu noktada yanlışlık yok çünkü H100i gerçekten oldukça iyi bir sıvı soğutma sistemi.
Valla Corsairin ürünlerinden hep memnun kalmışımdır o yüzden hiç düşünmedim orjinal macunu silip yenisini sürmeyi, ama ondan sebep oluyorsa fazla ısınmaya değiştirebilirim tabiH100i üstünde gelen değilde, daha kaliteli bir termal macun ayrı alıp sürseydin daha süper olurdu. Zira H100i üzerinde gelen macundan şikayetçi olan çok arkadaş gördüm.
Süper anlatıyorsunuz, devam edin. Üşenmeden okuyorum.