H100i & 4670k & Msi g43 - Kasa hava sirkülasyonu ve O.C.

Öncelikle voltaj 1,17 olacak. 1,07 olsa 1,07 yazardım :) Noktasına, virgülüne, sıfırına elbet dikkat ediyoruz.
4,4GHZ için 1,15 ile 1,20 arası bir voltaj uygundur. 1,17 de ikisinin ortasında bir değer.

Az önce galiba sistem hiç açılmadı? Doğru olanı yapıp manuel olarak reset atmışsınız, kalp krizi geçirilecek bir durum yok merak etmeyin :)
4,4'den sonra artık yavaş yavaş voltaj verilse bile stabil kalamamaya başlar, başlayabilir.
Ancak 4,4'de stabil kalabilmeliydi diye düşünüyorum.

4670K'yı daha kötü bir anakartta OC ettiğimde 4,4'de stabil çalıştırabilmiştik, bu sizin işlemci için de aynı şeyin geçerli olduğu anlamına gelmiyor elbet ancak genel olarak bu böyledir :) İstisna bir işlemciye denk gelmiş de olabilirsiniz tabi.

Eğer voltajlıda yine sıkıntı yaratırsa voltajsız 4,4GHZ dener misin, tepkisine bakalım.

Kusura bakma, bu voltaj işlerinde yeniyim daha önce hiç duymadım ve denemedim o yüzden iyice detayına kadar soruyorum. 1.17 derken, 1.017 yapacağım doğru mu ? Yoksa 1.170 mi yapacağım? 1'den sonra üç haneli bir değer girmemiz gerektiği için kafam karıştı. 1.17 yazamıyorum. 1.017 veya 1.170 olacak. Yanlış birşey yapmak istemem

1,170 gireceksiniz. 1,17 ile 1,170000000 aynı sayılardır. Sondaki 0'lar bir anlam ifade etmez.
Yalnızca CPU Core voltajını override modda değiştirin, başka bir voltaj değeri ile oynamayın.

1,170 gireceksiniz. 1,17 ile 1,170000000 aynı sayılardır. Sondaki 0'lar bir anlam ifade etmez.
Yalnızca CPU Core voltajını override modda değiştirin, başka bir voltaj değeri ile oynamayın.

Ayarları sızın söylediğiniz gibi yaptım ve vıdeodakı adamına seçtiği seylerı sectım . Kaydedıp cıktım . Pc açılır gıbı oldu, mavi bir ekran geldı (klasik mavi ekran değil, çizik çizik bozuk grafıklerı olan bi ekran) tekrar res attı kendı kendıne ve suan gene açılmıyor bılgısayar. Bır oncekı denememızde takıldığı yerde takıldı gene. Manuel res atmam gerekecek tekrar sanırım.

Manuel res attım. Default şeklide 4.4 deniyorum suan . Sonucları bildiricem.

Bu sıvı soğutmalar sadece işlemci için mi kullanılıyor? (işlemci soğutucularında direk "işlemci soğutucu" yazıyor da bunda "sıvı soğutma sistemi" yazdığı için öyle bir soru sordum.) Eğer öyleyse hata yapmışsın bence 400 lira vererek.

4.4 de 65-70 görüyordu derece fakat 10dakika sonra reset attı pc kendi kendine. Son durum budur.

Bu sıvı soğutmalar sadece işlemci için mi kullanılıyor? (işlemci soğutucularında direk "işlemci soğutucu" yazıyor da bunda "sıvı soğutma sistemi" yazdığı için öyle bir soru sordum.) Eğer öyleyse hata yapmışsın bence 400 lira vererek.

Bu sadece cpu için kullanılıyor. gpu için olan sıvı soğutmalar biraz komplike diye biliyorum. Onların pompası vs. ayrı oluyor. Bunda direk alıp takıyorsun. Sıvısı da kendi içinde.

O zaman çok gereksiz bir para vermişsin bana sorarsan 400 lira nedir işlemcin kadar. 100 liralık soğutmada gayet iş yapıyor ayrıca senin aldığın sıcaklık değerlerine bakılacak olursa F/P değil.

O zaman çok gereksiz bir para vermişsin bana sorarsan 400 lira nedir işlemcin kadar. 100 liralık soğutmada gayet iş yapıyor ayrıca senin aldığın sıcaklık değerlerine bakılacak olursa F/P değil.

Aldığım sıcaklıkların normal olmadığını zaten biliyorum. 2 gündür çözüm aramaktayım. Attığın mesajlar çok anlamsız, camdan aşağı mı atayım şimdi 400 lira verip aldığım şeyi ? :D Çözüm arıyorum. Herkeste farklı sıcaklıklar cıkıyor. Kimisinde 80e çıkıyor, kimisinde 5.0'da 65 stabil kalıyor. İllaki vardır bir çözümü.

Alarak hata etmişsin onu diyorum bende sıvı soğutma düşünüyordum hayal kırıklığına uğradım şuan birazda o yüzden sitemim. Satabilirsin bence çözümü bulamazsan birde neden tercih ettin 600 liralık işlemciye 400 liralık soğutma merak ettim?

Alarak hata etmişsin onu diyorum bende sıvı soğutma düşünüyordum hayal kırıklığına uğradım şuan birazda o yüzden sitemim. Satabilirsin bence çözümü bulamazsan birde neden tercih ettin 600 liralık işlemciye 400 liralık soğutma merak ettim?

Alarak hata ettiğimi düşünmüyorum acıkcası. İlk defa o.c. ve voltaj olaylarıyla tanışıyorum ve zaten ilk deneyişlerimde süper sonuçlar beklemiyordum. Daha fazla araştırmam gerek. 600 liralık işlemci derken, işlemcim oyun için kötü bir işlemci değil, ayrıca o.c. için fazlasıyla uygun. 600 lira olduğu için kötü anlamına gelmiyor bu. 400 liralık soğutma sistemi almayı neden tercih ettim, uzun süredir araştırıyorum. gts v8 ile arasında kalmıştım. O.C. için beni dara sokmayacak, pişman etmeyecek bir soğutma sistemi arıyordum. 340 lira gts v8e vereceğime 60 lira daha verip liquid alırım diyip h100i aldım. (yaklaşık 3 aydır araştırıyorum bu ikisini). Tabii ki, haklısın 400 liraya değer mi şuanki sonuçlar, değmez. Ama araştırmaya devam edicem. Bir sonuca varamazsam geri iade etmeyi düşünebilirim. İlk sorunda duruma "gitti 400 lira" şeklinde bakmak çok yanlış bence.

Dostum son durum şu, 4.4 tam yükte sorun yaşadım default voltajda. Attığın adamın youtube kanalından birkaç videosunu daha izledim (4.4 o.c. yaptığı videoları vs.) Birkaç deneme daha yaptım ve sorunun şu olduğunu anladım ; hiçbir şekilde voltaj değiştiremiyorum. Autoda olan voltajın aynısını girsem bile bilgisayar açılmıyor, bir kere açılsa bile bir sorunla karşılaşıldı diyip kapanıyor ve birdaha açılmıyor, manuel res atmam gerekiyor her seferinde. Yaklaşık 4 kere manuel res attım. Biraz araştırdım interneti. Benim yaşadığım sorunu yaşayan insanlar var ve cevap olarak da PSU sorunu olduğunu söylemişler. Tam olarak anlamadım am sanırım ekran kartına vs. güç verdiği için manuel voltajı kaldıramadığını söylemişler birkaç yerde (ben de pek mantıklı bulmadım bu sebebi, lakin o.c. yapan insanların neredeyse hepsi voltaj ile oynuyor ve hepsinin de doğal olarak ekran kartları var). Tam olarak bir çözüm bulamadım. Şuan default moddayım tekrar biosda ( 3.6). Tekrar müsait olunca bir fikrin olduğunda benimle paylaşırsan çok memnun olurum ne yapmamız gerektiği ile ilgili.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı