H100X Alınır Mı?

Ben İ9 9900K ile Cooler Master Masterliquid Lite 120 kullanıyordum. Bura da bir arkadaşın Corsair marka sıvı soğutucu hortumu patlayınca Arctic Freezer 34 eSports DUO ürünü aldım. 120 mm sıvı soğutucu ile aynı ısılarda tutuyor 9900K gibi bir işlemciyi ve bunu yaparken 400-450 RPM gibi düşük devirlerde yapıyor.
Sıvı soğutucudan sonra ses düzeyinde fark edilir bir değişim oldu mu?

Sıvı soğutucudan sonra ses düzeyinde fark edilir bir değişim oldu mu?

Açık konuşmak gerekirse 120 mm sıvı soğutucu 650-1000 RPM arası dönerken Arctic Freezer e-Sports Duo en fazla şu an 575-650 RPM arasında aynı sıcaklıklar da tutuyor. Bura da tabii ki çift fanlı olmasının etkisi büyüktür. 650 RPM'de aşırı sessiz diyeceğimiz bir hız seviyesi.

Açık konuşmak gerekirse 120 mm sıvı soğutucu 650-1000 RPM arası dönerken Arctic Freezer e-Sports Duo en fazla şu an 575-650 RPM arasında aynı sıcaklıklar da tutuyor. Bura da tabii ki çift fanlı olmasının etkisi büyüktür. 650 RPM'de aşırı sessiz diyeceğimiz bir hız seviyesi.
Teşekkür ederim, ürün elime geldiğinde bir değerlendirme yapacağım. Muhtemelen kullanacağım, fiyat farkı fazla olsaydı Arctic alırdım.

Dostum sen sese niye bu kadar takıntılısın ki? Sıvı soğutmada 2 fan olacak ve gerektiği hızda çalışacaklar. Hava soğutmada da durum aynı olacak. Kaldı ki sıvı soğutmada pompa sesi de var sessizlik istiyorsan onu da hesaba kat.

Dostum sen sese niye bu kadar takıntılısın ki? Sıvı soğutmada 2 fan olacak ve gerektiği hızda çalışacaklar. Hava soğutmada da durum aynı olacak. Kaldı ki sıvı soğutmada pompa sesi de var sessizlik istiyorsan onu da hesaba kat.
Alma amaçlarımdan bir tanesi performans düşüşü oldu. Bunu yaşıyorum oyuna ilk girdiğim zaman ile geçen sürede fark göze çarpıyor. Diğer sebebim de sıcaklık oldu, 65 ile 70 arasında geziniyor şu anda ve bu yazın daha da artacak ve soğutucu daha hızlı çalışacak . Şu anda bile ısındığında soğutucu sesi kulaklıkla müzik dinlememe rağmen geliyor.

O zaman sıvı soğutmayı kullanacağım. Düşündüğüm kasa P350X, yeterli olur mu?
Güzel kasa işini görür fakat bütçeni bir tık arttırıp 400A modelini almanı tavsiye ederim.Ön tarafı mesh.Bende de p600s modeli var kusursuz kasa.Phanteks gerçekten kalite.Kasasını aldıktan sonra kalitesini anlayıp termal macuna kadar herşeyimi bu markadan aldım.Sıvı soğutucudan da vazgeçme bence yazı düşündüğüm için aldım ben de.Yük altında 75'i gören işlemci artık 50'yi geçmiyor.

Güzel kasa işini görür fakat bütçeni bir tık arttırıp 400A modelini almanı tavsiye ederim.Ön tarafı mesh.Bende de p600s modeli var kusursuz kasa.Phanteks gerçekten kalite.Kasasını aldıktan sonra kalitesini anlayıp termal macuna kadar herşeyimi bu markadan aldım.Sıvı soğutucudan da vazgeçme bence yazı düşündüğüm için aldım ben de.Yük altında 75'i gören işlemci artık 50'yi geçmiyor.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Sistemi değiştirdim direk. İşlemcim R5 3600 ve sıvı soğutma ile CSGO' da 50 derece normal mi? Ekran kartı RTX2060

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı