H100X kasaya nasıl takılmalı?

Neshter

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Corsair Spec Delta RGB kasa kullanmaktayim. H100X soğutucu aldim fakat bu soğutucu kasamin üst kismina siğmadi. İade süresi de geçmişti.

Ben de öndeki 3 adet RGB fanı söküp ikisini üste birini arkaya konumlandirdim. Öne ise fanlar içerde olacak şekilde radyatörü taktım ama gorundugu gibi pompa hortumları absürt bir şekilde duruyor. Bu işte bir yanlişlik var mi? Yardimci olur musunuz?
@BerkayZ87

Dosya Ekleri

• IMG_20220601_195128.jpg
    IMG_20220601_195128.jpg
    222,2 KB · Görüntüleme: 54
@Neshter kasanızın tavanı sisdeki 240'lık radyatör için ideal. Paylaştığınız önceki fotoda da anlaşılıyor zaten. Kafanıza göre takılın artık.
Üste radyatöf takarsam.radyator çiplak kalacak. Radyatore fan takamayacağim anakarttan dolayı sığmıyor cunku. Yine de oyle mi yap diyorsun?

@Neshter şu ilk paylaştığınız görsel yanılttı beni...

IMG_20220601_195128.jpg

Görselde tavana sabitlediğinizi sanmışım, önmüş. Ama bu şekil, fanlar dışarıya öfleyecek şekilde durursa, kasa içine sıcak hava girmemiş olur.

Arkadaki egzoz- tahliye fanın yönünü ters çevirerek kasa içine serin hava basabilirsiniz. Tahliye için tavandakiler yeterli gelecektir.

Ama resimde fanların içerden dışarıya üflüyor. İçerde ısınan hava ile işlemciyi soğutuyorsun. Bence fanları benim dediğim gibi takıp dışardan temiz hava ile işlemciyi soğutman daha mantıklı olur. Corsair de zaten öyle tavsiye ediyor.
Bu yanliş mi yani? Guncel hali bu şekilde

Dosya Ekleri

• IMG_20220602_003722.jpg
    IMG_20220602_003722.jpg
    226 KB · Görüntüleme: 28
@Neshter ilerde oluşabilecek hava boşluğunda sıvı devirdaimi sağlanamayacağından radyatöre bağlanan hurtumlarının aşağıda tutulması gerek. Yani radyatörü baş aşağı çevirmeniz ilerisi için daha sağlıklı olacaktır.
Baş aşaği saglikli değil ömrünü tuketir diyorlar?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı