H100X kasaya nasıl takılmalı?

Neshter

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Corsair Spec Delta RGB kasa kullanmaktayim. H100X soğutucu aldim fakat bu soğutucu kasamin üst kismina siğmadi. İade süresi de geçmişti.

Ben de öndeki 3 adet RGB fanı söküp ikisini üste birini arkaya konumlandirdim. Öne ise fanlar içerde olacak şekilde radyatörü taktım ama gorundugu gibi pompa hortumları absürt bir şekilde duruyor. Bu işte bir yanlişlik var mi? Yardimci olur musunuz?
@BerkayZ87

Dosya Ekleri

• IMG_20220601_195128.jpg
    IMG_20220601_195128.jpg
    222,2 KB · Görüntüleme: 54
@Neshter siz dediğimi yapın, pişman olmazsınız. Hem, ben bu işleri yaparken, bu arkadaşlar sıvı soğuamanın ne olduğunu bile bilmezlerdi. (Tabi bu, çırak ustayı geçmez anlamına gelmez ama...)

Sizin radyadör 240'lık. Yani hortumları paş aşağı yaptığınızda pompanın çok altına düşmüyor, aslında tam dengede duruyor. Haliyle de pompanız zorlanmaz.
Su terazisini biliyorsanız, ponpa radyatör dengesini de çözersiniz.

@Neshter siz dediğimi yapın, pişman olmazsınız. Hem, ben bu işleri yaparken, bu arkadaşlar sıvı soğuamanın ne olduğunu bile bilmezlerdi. (Tabi bu, çırak ustayı geçmez anlamına gelmez ama...)

Sizin radyadör 240'lık. Yani hortumları paş aşağı yaptığınızda pompanın çok altına düşmüyor, aslında tam dengede duruyor. Haliyle de pompanız zorlanmaz.
Radyatoru tost yapmak için fan sipariş ettim. Hem radyatordeki sicak hava soğuyacak, hem kasaya hava girişi olacak. Pompayi da dediğiniz gibi konumlandiracağim. Çok serin bir sistemdi, daha da serin olacak. Teşekkur ederim ilginiz için.

Serinden kasıt: 11700F işlemcim yükte en fazla 54 derece olmuştu(soğutucu içeriye dönük iken)
@Neshter siz dediğimi yapın, pişman olmazsınız. Hem, ben bu işleri yaparken, bu arkadaşlar sıvı soğuamanın ne olduğunu bile bilmezlerdi. (tabii bu, çırak ustayı geçmez anlamına gelmez ama...)

Sonunda bitti. Kasanin önüne de iki adet fan takarak push-pull yaptim.

Dosya Ekleri

• IMG_20220603_175004.jpg
    IMG_20220603_175004.jpg
    198,7 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Radyatoru tost yapmak için fan sipariş ettim. Hem radyatordeki sicak hava soğuyacak, hem kasaya hava girişi olacak. Pompayi da dediğiniz gibi konumlandiracağim. Çok serin bir sistemdi, daha da serin olacak. Teşekkur ederim ilginiz için.

Serinden kasıt: 11700F işlemcim yükte en fazla 54 derece olmuştu(soğutucu içeriye dönük iken)

Sonunda bitti. Kasanin önüne de iki adet fan takarak push-pull yaptim.
Olmaz mıı :)
%100 yükte 45 derece.
11700F kullandığımı da hesaba katın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı