H110 vs B150

bodefx

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaslar bir onceki actigim konuda sistem toplamistim. Buradaki anakartlar H110 tabanli idi. Simdi bazi sistemlere bakiyorumda cogu kisi B150 tabanli sistem yapiyor. Benim islemcim i5 6500 ekran kartim da R9 380 olacak. Simdi butceyi cok asmamak istiyorum bu yuzden H110 tabanli anakart kullanacam. Bu sistem oyun odakli olacagi icin ne yapmaliyim? Butceyi asmamak icin anakarti uygun kullandim.

Ama bu anakartların hangi sürümleri olduğu önemli. Ayrıca anakart pek kısmamanız gereken bir parçadir, zira ilerde upgrade yaparken pişman olabilirsiniz. Bu yüzden en azından MSI B150m Bazooka tavsiye ederim.

Dostum MSı B150M PRO-VDH modeli hem ucuz hem de Bazooka modiyle neredeyse aynı. Bazooka bunun süslenmiş hali. Göz atmanı öneririm, belki bütçene de uygundur. H110 çipset de alabilirsin, oyun performansını pek etkilemez ama 2 RAM slotu olması biraz sıkıntılı.
Süslü kartımızın avantajı daha fazla slot vs olması sadece süslü değil yani :)

MSI H110M GAMING Intel H110 bence h110 anakartlar arasından en iyi olanı. B150M anakartlarına göz kırpıyor. Ayrıca yanında getirdiği birçok oyuncu uygulamalarıyla ve hdmi bağlantısı olmasıyla diğerlerinden öne çıkıyor. Bütçe kısıtlı ise bu ideal bir anakart.

Süslü kartımızın avantajı daha fazla slot vs olması sadece süslü değil yani :)

Ne slotu varmış daha fazla ? B150M BAZOOKA ile B150M PRO VDH slot sayısı birebir aynıdır.Araştırmadan yorum yapıyorsunuz burada.

Bazookada sadece gaming ibaresi biraz boya birde gaming yazılımları var. Doğal olarakta 40-60 liralık bir fiyat farkı var bence bu fiyat farkına değmez aynı fiyata gigabyte ın b150m d3h si dururken gidip Bazooka almak araştırmadan ürün almaktır.

MSI H110M GAMING Intel H110 bence h110 anakartlar arasından en iyi olanı. B150M anakartlarına göz kırpıyor. Ayrıca yanında getirdiği birçok oyuncu uygulamalarıyla ve hdmi bağlantısı olmasıyla diğerlerinden öne çıkıyor. Bütçe kısıtlı ise bu ideal bir anakart.

h110 gamingdeki hdmı bağlantısını arkadaş ne yapacak affedersiniz ama kullanmayacağı bağlantıya para verdiriyorsunuz. İntel sistem topluyor muhtemelen ekran kartı alacak anakarttaki hiçbir görüntü çıkışını kullanmayacak bu arkadaşımız.
Benim önerim b150 Chipsetli ürünleri tercih etmen bazooka almak yerine gönül rahatlı ile b150m pro alabilirsin eğer bazooka bütçesine çıkarım dersen gigabyte b150m d3h de ekstra olarak hem fazladan bir PCI Exspress slotu hemde mini ssd slotu bulunmakta.
h110 alıyorsan pro vd olan 200 liralık sürümü alsan yeterli oyun performanslarında çok etki yapmaz ancak ileride upgrade yaparken sorun çıkarır gaming konusuna da gelirsek bizim ülkemizde bir şey de gaming yazdımı o mükemmel oluyor.
O yüzden hangi siteye baksam en çok satan mouse EVEREST gaming mouselar.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı