H110i ısı ve ses sorunu

Delpize

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,

Yeni topladığım kasamda 9700k ve soğutucu olarak dA h110i kullanmaktayım. 5.0 GHz'i 1.32V'da sabit çalıştırabiliyorum. Realbenchde 25 dakika test yaptım ve max 84 dereceyi gördüm. Cinebench de ise max 73 dereceyi gördüm. Ve boşta 34-36 derece işlemcim. İki sorum var:
  1. Isı değerlerim sizce nasıl?
  2. Sıvı soğutmamdan ses geliyor, bazen kasanın sağ üst tarafına bastırınca çözülüyor, bazen ise kasa camını açıp soğutmanın işlemci üzerine oturan kısmındaki 2 boru çıkışını sağa sola doğru çeviriyorum yönlerini o da kısa bi süreliğine çözüyor ama tam olarak çözümünü bulamadım ve artık kasayı çözüp vida kontrolü yapmaktan sıkıldım. Tüm vidaları son derece sıkı ve sağlam (kasam NZXT H700).
Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aynı soğutucuyu bende kullanıyorum. Fan bilye yataklarındaki boşluktan yapıyor. Fan dönerken arada olan boşluktan dolayı yalpa yapması sonuçu meydana geliyor. Sanki vidalar gevşemiş gibi ses çıkarıyor.

Bu soğutucu çok başarılı lakin fanları sorunlu malesef. PC çalışırken iki fanada bastırıp bloke edin ses kesiliyorsa ki kesiliyordur, sorun fanlarda.

Isı degerini bilemiyorum intel kullanıcısı degilim. Ama intel çok ısınan bir işlemci yük altında OC yapılmış bir intel işlemci ısı degeri normal diye düşünüyorum.

Bu soğutucu için basit demişsiniz. Daha yüksek kapasiteli olarak önerebileceğiniz soğutucular nedir ?
H150i gibi 360mm soğutucular daha çok mantıklı bu tür bir işlemde. Daha da iyi performanslar için custom soğutmalara yönelmeniz daha mantıklı. Ek olarak macun değiştirmeyi de düşünebilirsiniz. Bir tık daha etkileyecektir performansını.

Hocam aynı soğutucuyu bende kullanıyorum. Fan bilye yataklarındaki boşluktan yapıyor. Fan dönerken arada olan boşluktan dolayı yalpa yapması sonuçu meydana geliyor. Sanki vidalar gevşemiş gibi ses çıkarıyor.

Bu soğutucu çok başarılı lakin fanları sorunlu malesef. PC çalışırken iki fanada bastırıp bloke edin ses kesiliyorsa ki kesiliyordur, sorun fanlarda.

Isı degerini bilemiyorum intel kullanıcısı degilim. Ama intel çok ısınan bir işlemci yük altında OC yapılmış bir intel işlemci ısı degeri normal diye düşünüyorum.
Elimle fanı durdurdum ve dediğin gibi çıktı. Şaşırdığım kısmı ne biliyor musun? Bu soğutmayı ilk aldığımda açmıştım bu konuyu o zaman farklı bir ses problemi vardı. Şimdi ise sıfırıyla değiştirdim garantiden, dediğin gibi fanlardan bu seferde boşluktan ses yapıyor... @ksn H110i'yi alalı bir hafta olmasına rağmen, NZXT Kraken X72 360mm'lik soğutma almayı düşünüyorum. Hem daha iyi soğutur diye düşünüyorum, çünkü 9700K kullanıyorum ve 5 ghz de çalışıyor. Siz ne düşünüyorsunuz, bu soğutma hakkında fikriniz var mı? Veya daha iyi bir 360mm soğutma biliyor musunuz?

Elimle fanı durdurdum ve dediğin gibi çıktı. Şaşırdığım kısmı ne biliyor musun? Bu soğutmayı ilk aldığımda açmıştım bu konuyu o zaman farklı bir ses problemi vardı. Şimdi ise sıfırıyla değiştirdim garantiden, dediğin gibi fanlardan bu seferde boşluktan ses yapıyor... @ksn H110i'yi alalı bir hafta olmasına rağmen, NZXT Kraken X72 360mm'lik soğutma almayı düşünüyorum. Hem daha iyi soğutur diye düşünüyorum, çünkü 9700K kullanıyorum ve 5 ghz de çalışıyor. Siz ne düşünüyorsunuz, bu soğutma hakkında fikriniz var mı? Veya daha iyi bir 360mm soğutma biliyor musunuz?
i9 9900K 5Ghz - h115i pro ile maks 65-67 derece gördüm stres altında bilgin olsun.

NZXT sıvı soğutucuların pompaları diğerlerine göre daha çabuk bozulmakta.
En başında soğutucuyu aldığında maalesef seni uyarmıştım keşke almasaydın diye fakat almış bulundun.
Corsair Hydro H115i PRO RGB 280mm Yüksek Performanslı Sıvı Soğutma Sistemi | ITOPYA ben bunu kullanıyorum

NZXT sıvı soğutucuların pompaları diğerlerine göre daha çabuk bozulmakta.
En başında soğutucuyu aldığında maalesef seni uyarmıştım keşke almasaydın diye fakat almış bulundun.
Corsair Hydro H115i PRO RGB 280mm Yüksek Performanslı Sıvı Soğutma Sistemi | ITOPYA ben bunu kullanıyorum
Yani şimdi corsair, h110i de dandik fan, 115i ve 150i de daha iyi bir fan mı kullanıyor?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı