Peki aralarındaki hız farkı nedir ?Giriş ve çıkışı uyumlu SATA arabirimine takılan her SATA aygıtı çalışır.
SATA III bir anakarta SATA II harddisk takarsanız harddisk SATA II hızında çalışır.
SATA II bir anakarta SATA III harddisk takarsanız harddisk SATA II hızında çalışır.
SATA III'den maximum alabileceğiniz hız 600 MB's ile kısıtlıPeki aralarındaki hız farkı nedir ?
Ben ikinci el HDD alacağım. SATA II ve 7200 RPM. SSD var sistemde yavaşlar mı diye korkuyorum. Sence yavaşlar mı, yavaşlama olmazsa alacağım.SATA III'den maximum alabileceğiniz hız 600 MB's ile kısıtlı
SATA II'den ise 300 MB/s
Tabi bu verdiğim değerlere 7200 RPM bir harddisk ile çıkman imkansız. Ayrıca bu değerler SATA kontrolcüsüne göre değikenlik göstermektedir.
SATA II bir harddiskten SATA III anakart ile ortalam 80 MB/s okuma yazma hızı alırsın. Acess time sabit kalır fakat burst rate yine yarı yarıya düşer.
Arkadaşımdan alalacağım. Sıkıntı çıkmaz diye umuyorum. Harddisk 2 senelikmiş. Test derken ne kastettiniz.Harddiskin arızalı olmadığına emin olarak alın. Arızalı harddiski sistemine takarsan SATA kontrolcüsünün diğer SATA aygıtlarının kesme işlemlerine yanıt vermesi gecikir. Yani SSD performansın da sekteye uğrar. Diski mutlaka test edip de al.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.