H110M Pro sistem toplama

Yer
Konya
Daha fazla  
Meslek
Hentbolcu-Öğrenci
Uzun zamandır forumdaki masaüstü PC'lerini ve güncel donanımlarla bilgileri takip ediyorum. Bilgisayardan çok anlamıyorum. Yaklaşık 2 - 3 sene önce aldığım laptopta GTA5, Assassin's Creed IV: Black Flag, Battle Fiel3 gibi oyunlarda orta ayarlarda oynayabiliyorum fakat bir süre sonra ısınma ve fan sesi rahatsız ediyor. Görüntü ayarlarını daha üst seviyelere çekince bazen takılmalar oluyor FPS düşüyor. Counter Strike Zombi oynarken kalabalık oyuncuların bir arada olduğu, bombaların patladığı karambollerde çok kısa takılmalar oluyor buda çoğu zaman ölmenize sebep o_O Daha güncel bazı oyunları hiç açmıyor... Artık C.s Zombi C.s:G.O, gibi oyunları akıcı FPS düşme olmadan, haraketli sahnelerde takılmayan, ucuz, uygun bir Masaüstü PC toplamak istiyorum.

Laptobun sistemi: İntel Core i5-4200M 2.5GHz Turbo 3.1, Nvidia Geforce GT 750M 128 Bit 4GB DDR3, 12GB DDR3 RAM, 1TB HDD.
Toplamak istediğim uygun sistem:
İntel Skylake Pentium G440 3.3GHz
Msı H110M Pro BD 2133 MHz DDR4
Kingston DDR4 8GB HyperX Fury black 2133 MHz
Wb blue 1 TB 7200 RPM 64mb sata3
Herhangi bi GT730 DDR3 2GB 128Bit ya da Asus Nvidia GeForce GT 730 2GB 64Bit GDDR5 (DX11) [/I][/B]
Ekran karti çok kafamı karıştırıyor. 3 - 4 ay sonra 500-600 TL bütceyle değiştirme imkanım olabilir. Daha iyi bir ekran kartı 150-200 TL fiyatı yukarıya cekıyor. Oyun yönünden Laptopdan daha verimli bir PC oluyor mu bilmıyorum. Olursa yarın sipariş vermeyi düşünüyorum. Bu sisteme uygun kasa+PSU önerilerinize ihtiyaç duyuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçen bu kadar az ise ekran kartı alma uygun sistemi topla çünkü işlemcinin içinde ki işlemci neredeyse aynı seviyede bir ekran kartı ve laptopun bu toplayacağın sistemden daha iyi almana gerek yok şuanlık bütçen bu kadar az ise ya bütçeni arttır öyle gel yada biraz bekle haziran başı Apular çıkıyor onlardan alırsın.

ekran kartına biraz daha bütçeyi artırmayı düşünüyorum ve gtx750 ti almak istiyorum. Yalnız işlemci i3 ile g4400 arasında kararsızım. Oyun performansını etkileyecek bir fark var mı?

ekran kartına biraz daha bütçeyi artırmayı düşünüyorum ve gtx750 ti almak istiyorum. Yalnız işlemci i3 ile g4400 arasında kararsızım. Oyun performansını etkileyecek bir fark var mı?
Kesinlikle evet. İ3 6100'da daha fazla performans alırsın.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı